16.6 C
Athens

Στα άδυτα της εθνικής Αργεντινής με το Netflix: Η ηγετική ομιλία του Μέσι πριν τον τελικό του Κόπα Αμέρικα (vid)

Στον «αέρα» από σήμερα το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ για την πορεία της Αργεντινής στο Κόπα Αμέρικα του 2020: δείτε τον Μέσι έτσι όπως δεν τον έχετε ξαναδεί, στην ανατριχιαστική του ομιλία στα αποδυτήρια της Αλμπισελέστε πριν τον τελικό με τη Βραζιλία

Δεν του φαίνεται εκτός γηπέδων, αλλά ο Μέσι έχει τον τρόπο να εμπνέει – πορώνει τους συμπαίκτες του, ειδικότερα στην εθνική Αργεντινής, με τον ίδιο τρόπο που το πράττει και μέσα στο χορτάρι.

Ο απόλυτος αστέρας της Αλμπισελέστε χάρηκε με την ψυχή του το πρώτο τρόπαιο με την αγαπημένη του Αργεντινή το καλοκαίρι του 2020 όταν με γκολ του Ντι Μαρία οι Αργεντίνοι κατακτούσαν το Κόπα Αμέρικα στον τελικό με την μεγάλη αντίπαλο, Βραζιλία.

Το ντοκιμαντέρ του Netflix με τίτλο «Sean eternos: Campeones de América» μας ξεναγεί στα άδυτα εκείνης της ομάδας, με ιστορίες που δεν βγήκαν προς τα έξω και εικόνες μέσα από τα αποδυτήρια της Αλμπισελέστε, που σίγουρα θα κάνουν τον γύρο του κόσμου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΕΪΛΕΡ

Ανάμεσα σε αυτά τα στιγμιότυπα και η ηγετική ομιλία του σπουδαίου Λίο Μέσι στους συμπαίκτες του, στιγμές πριν τον μεγάλο τελικό στο Μαρακανά.

Τα εμψυχωτικά λόγια, η συγκίνηση στη φωνή και στα μάτια, το «θέλω» της νίκης και το πάθος εκείνης της βραδιάς έδωσαν το τρόπαιο στην Αργεντινή, πριν καν βγει στον αγωνιστικό χώρο. Νίκη από τα αποδυτήρια, που λέει και ο σοφός λαός…

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ

Αναλυτικά η ομιλία του Μέσι:

«Γνωρίζουμε ήδη τι σημαίνει το Αργεντινή – Βραζιλία. Δεν θέλω να πω κάτι απόψε, απλά να σας ευχαριστήσω παιδιά. Σας ευχαριστώ πολύ γι’ αυτές τις 45 ημέρες. Σας το είπα και στα γενέθλιά μου. Φτιάξαμε ένα όμορφο σύνολο και το απόλαυσα πολύ. Ήταν 45 ημέρες που ταξιδέψαμε, φάγαμε, κλειδωθήκαμε στα ξενοδοχεία. Ήταν 45 ημέρες χωρίς να βλέπουμε τις οικογένειες, παιδιά.

Ο Ντίμπου (σ.σ. Εμιλιάνο Μαρτίνες) έκανε κόρη και δεν μπορούσε να τη δει, δεν μπορούσε να την κρατήσει στα χέρια του. Ο Τσίνο έκανε ένα γιο και τον είδε μόνο για λίγο. Όλα αυτά γιατί; Γι’ αυτήν τη στιγμή. Επειδή είχαμε ένα στόχο και είμαστε πολύ κοντά στο να τον πετύχουμε.

Και ξέρετε ποιο είναι το καλύτερο απ’ αυτά; Πώς όλα εξαρτώνται από εμάς. Γι’ αυτό θα βγούμε έξω στο γήπεδο και θα σηκώσουμε αυτό το τρόπαιο. Θα το πάρουμε πίσω στην Αργεντινή για να το απολαύσουμε με την οικογένεια, τους φίλους μας και όσους πάντα μας υποστήριζαν.

Και κάτι τελευταίο και με αυτό τελειώνω. Δεν υπάρχουν συμπτώσεις παιδιά. Αυτό το τουρνουά θα διεξαγόταν στην Αργεντινή, όμως ο Θεός ήθελε να διεξαχθεί στη Βραζιλία, ώστε να το κατακτήσουμε στο Μαρακανά και να γίνει πιο όμορφο για εμάς.

Οπότε, βγείτε έξω στο γήπεδο με αυτοπεποίθηση και ψυχραιμία. Θα πάρουμε στο σπίτι αυτό το τρόπαιο».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς