17.8 C
Athens

NBA: Ο ασταμάτητος Ντόντσιτς οδηγεί τους Μάβερικς, νίκη σε φινάλε-θρίλερ για τους Λέικερς (vids)

Οι Μπακς συνέχισαν με νίκη κόντρα στους Πίστονς για να φτάσουν στο εντυπωσιακό 7-0 στην έναρξη της regular season του NBA, με τη δράση να συνεχίζεται και στις υπόλοιπες Πολιτείες, εκεί όπου ο Ντόντσιτς «κουβάλησε» ξανά για το Ντάλας και οι Λέικερς κέρδισαν με έναν τρόπο… βγαλμένο από τα παλιά.

Ο Λούκα Ντόντσιτς πέτυχε 33 πόντους οδηγώντας τους Μάβερικς σε δύσκολη νίκη με 103-100 επί των φορμαρισμένων Τζαζ στο Ντάλας, με τον ίδιο να συμπληρώνει 7/7 ματς με 30+ πόντους σε ένα μυθικό ξεκίνημα στη σεζόν!

Ο «Λούκα Μάτζικ» είχε 33 με 7/10 βολές και 12/20 σουτ συνολικά (2/6 τρίποντα), ενώ μοίρασε και 11 τελικές πάσες (για πέντε λάθη) στους συμπαίκτες του σε 35 φανταστικά λεπτά συμμετοχής.

Ο Βάντερμπιλντ έβαλε 15 για τους Τζαζ και ο Λάουρι Μάρκανεν έμεινε στους 14 με 6/6 δίποντα αλλά 0/4 τρίποντα, σε μία κακή επιθετική βραδιά για τη Γιούτα.

Στο άλλο μεγάλο ματς της βραδιάς, ένας απρόσμενος ήρωας (Ματ Ράιαν) ήταν αυτός που έφερε μία μεγάλη και αγχωτική νίκη για τους Λέικερς κόντρα στους Πέλικανς στην παράταση, με σκορ 120-117.

Με τρίποντο σε «νεκρό» χρόνο, ο ρούκι γκαρντ των Λιμανάνθρωπων έστειλε στο ματς στην παράταση δίνοντας την ευκαιρία νίκης για την ομάδα του, δείχνοντας πως όσα αστέρια κι αν υπάρχουν και φέτος στο LA, θα χρειαστεί και η συνεισφορά των… μικρότερων για να αντιστραφεί το κλίμα.

Αυτή ήταν η δεύτερη σερί νίκη των Λέικερς μετά το αρχικό 0-5, δείχνοντας σημάδια ζωής από τη στιγμή που ο Ράσελ Ουέστμπρουκ έρχεται από τον πάγκο (13π., 9ασ., 7ρ.).

Ο Άντονι Ντέιβις πέτυχε 20 πόντους και μάζεψε 16 ριμπάουντ με τέσσερα μπλοκ, ο ΛεΜπρόν πρόσθεσε κι αυτός ένα νταμπλ νταμπλ στη στατιστική με 20 πόντους, 10 ριμπάουντ και οκτώ ασίστ, ενώ διπλά νούμερα είχε και ο θετικός στα τελευταία ματς, Τρόι Μπράουν με 15 και 10, αντίστοιχα.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς