19.1 C
Athens

Απίστευτη πρωτιά με εξάρα για Μπενφίκα, θριαμβευτικά στους «16» η Μίλαν! (vid)

Η Μπενφίκα εκμεταλλεύτηκε τη... χαλαρότητα που επέδειξε στο τέλος η Μακάμπι Χάιφα και με το 1-6 πήρε την πρωτιά σε μια πρωτοφανή ισοβαθμία - Στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 9 χρόνια η πρωταθλήτρια Ιταλίας Μίλαν

Η Μπενφίκα έκανε κάτι που φαντάζε απίθανο πριν την έναρξη του 7ου ομίλου. Οι Λουζιτανοί επιβλήθηκαν με το εντυπωσιακό 6-1 της Μακάμπι στη Χάιφα την ώρα που η Παρί επικρατούσε με 2-1 της Γιουβέντους στο Τορίνο και της έπαιρνε την πρωτιά.

Γιατί συνέβη αυτό; Οι Μπενφίκα και Παρί έχουν από 14 βαθμούς, είχαν αναδειχθεί ισόπαλες στα μεταξύ τους παιχνίδια, είχαν ίδιο συντελεστή τερμάτων (ίδια άμυνα – ίδια επίθεση) αλλά στο τέλος μέτρησαν τα εκτός έδρας γκολ στον όμιλο. Και εκεί τα περισσότερα τα είχε πετύχει η Μπενφίκα, με την ομάδα του Ρότζερ Σμιντ να είναι απολαυστική και στη Χάιφα.

Champions League: Στις 7/11 η κλήρωση για τους «16», οι ομάδες που προκρίθηκαν στα νοκ άουτ

Το πέναλτι ισοφάρισης του Σερί στο 26′ και το 1-1 στο φινάλε του πρώτου μέρους δεν έβγαλαν την Μπενφίκα από το πλάνο της που ήταν να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ, με τα νέα από το Τορίνο να της ανεβάζουν την ψυχολογία. Ο Μούσα έδωσε τον τόνο με κεφαλιά στο 59′, ο Γκριμάλδο με ένα από τα γνωστά υπέροχα γκολ του, ο Ράφα Σίλβα με υπέροχο πλασέ έκαναν το 1-4. Στο 88′ ο Αραούζο έγραψε το 1-5 με ωραία ενέργεια και στις καθυστερήσεις με μακρινό σουτ ο Ζοάο Μάριο έκανε το 1-6 την ώρα που η Παρί έψαχνε τρίτο γκολ στο Τορίνο αλλά δεν το έβρισκε με τίποτα.

 

Η Μίλαν βρίσκεται στα νοκ άουτ του Champions League μετά από εννέα χρόνια! Οι πρωταθλητές Ιταλίας έκαναν το βήμα παραπάνω φέτος και πέρασαν ως δεύτεροι από τον 5ο όμιλο (πρώτη ήταν ήδη η Τσέλσι που την τελευταία αγωνιστική επικράτησε με 2-1 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ σε αναμέτρηση διαδικαστικού χαρακτήρα) στους «16» έπειτα από το 4-0 απέναντι στη Ζάλτσμπουργκ στο Σαν Σίρο.

Οι Αυστριακοί που αδικούνται από το τελικό σκορ (είχαν ευκαιρίες τουλάχιστον για ένα γκολ) θα συνεχίσουν στο Europa League. Πρωταγωνιστής για τους Ροσονέρι ήταν ο καταπληκτικός Ολιβιέ Ζιρού που άνοιξε το σκορ στο 14′ με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Τονάλι και έφτιαξε άλλα δύο γκολ, ενώ σκόραρε ακόμα ένα.

Στο 46′ έπαιξε… βόλεϊ με τον Κρούνιτς που από κοντά έκανε το 2-0, στο 57′ ο Ζιρού εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος και σούταρε για το 3-0, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Μεσίας με ωραίο πλασέ.

 

Οι αναμετρήσεις του 6ου ομίλου ήταν διαδικαστικές αφού τα πάντα είχαν κριθεί. Έστω και χωρίς τον Έρλινγκ Χάλαντ, η Μάντσεστερ Σίτι έκλεισε με νίκη (έχοντας εξασφαλισμένη την πρωτιά) τον όμιλο με 2-1 απέναντι στη Σεβίλλη η οποία προηγήθηκε στο 31′ με την κεφαλιά του Ράφα Μιρ. Οι πρωταθλητές Αγγλίας ισοφάρισαν στο 52′ με το ωραίο σουτ του 17χρονου Λιούις και ολοκλήρωσαν την ανατροπή στο 73′ με τον Χούλιαν Άλβαρες που έδωσε την ασίστ στον Μαχρέζ για να σκοράρει για το τελικό 3-1.

 

Στο 1-1 έμειναν Κοπεγχάγη και Ντόρτμουντ στη Δανία, με τους γηπεδούχους να σκοράρουν το πρώτο τους γκολ στη διοργάνωση (έστω και καθυστερημένα) και να ολοκληρώνουν με τρεις βαθμούς (όσες και οι ισοπαλίες, οι δύο λευκές) τον 6ο όμιλο. Οι Βεστφαλοί προηγήθηκαν με τον Αζάρ, αλλά στο 41′ οι Σκανδιναβοί ισοφάρισαν με το πλασέ του Χαράλντσον στο γύρισμα του Κλάεσον από τα αριστερά.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 5ου ΟΜΙΛΟΥ

Τσέλσι – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-1 (18′ Στέρλινγκ, 30′ Ζακάρια / 7′ Πέτκοβιτς)

Μίλαν – Ζάλτσμπουργκ 3-0 (14′, 57′ Ζιρού, 46′ Κρούνιτς)

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 6ου ΟΜΙΛΟΥ

Μάντσεστερ Σίτι – Σεβίλλη 3-1 (52′ Λιούις, 73′ Άλβαρες, 83′ Μαχρέζ / 31′ Μιρ)

Κοπεγχάγη – Ντόρτμουντ 1-1 (41′ Χαράλντσον / 23′ Αζάρ)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 7ου ΟΜΙΛΟΥ

Γιουβέντους – Παρί Σεν Ζερμέν 1-2 (39′ Μπονούτσι / 13′ Εμπαπέ, 69′ Μέντες)

 

Μακάμπι Χάιφα – Μπενφίκα 1-6 (26′ πεν. Σερί / 10′ Ράμος, 59′ Μούσα, 69′ Γκριμάλδο, 73′ Ράφα Σίλβα, 88′ Αραούζο, 90+2′ Ζοάο Μάριο)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς