12 C
Athens

6ος όμιλος: Πρώτη με 5-1 κόντρα στη Σέλτικ η Ρεάλ, η Λειψία δεύτερη και η Σαχτάρ στο Europa (vid)

Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε το αυτονόητο κόντρα στη Σέλτικ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και με άνετη νίκη (5-1) εξασφάλισε την πρωτιά στον 6ο όμιλο του Champions League. Δύο πέναλτι του Μόντριτς και του Ροντρίγκο κι ένα χαμένο του Γιουράνοβιτς (από πλευράς Σκωτσέζων) οδήγησαν στο 2-0 του πρώτου μέρους.

Ο Κάρλο Αντσελότι που έφτασε τις 103 νίκες στην κορυφαία διοργάνωση (ξεπέρασε τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον), είδε τους παίκτες του να κάνουν άψογη διαχείριση στο β’ με τους Ασένσιο, Βινίσιους και Βαλβέρδε να σκοράρουν, με την ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου να πετυχαίνει στο φινάλε το γκολ της τιμής με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζότα. Ο Γιώργος Γιακουμάκης πέρασε στο ματς στο 63′ αντί του Φουρουχάσι.

Η Λειψία δεν την πάτησε όπως την πρώτη φορά που διασύρθηκε στη Γερμανία από τη Σαχτάρ – με αποτέλεσμα να αλλάξει προπονητή – και με το εντυπωσιακό 0-4 σφράγισε τη 2η θέση στη Βαρσοβία αφήνοντας στην 3η τους Ουκρανούς που θα δώσουν νοκ άουτ ματς στο Europa League για να βρεθούν στη φάση των «16».

Οι Ταύροι ήταν κυρίαρχοι και προηγήθηκαν στο 10′ με το πλασέ του Ενκουνκού μετά την επέμβαση του Τρούμπιν στο σουτ του Βέρνερ. Το 0-1 του πρώτου μέρους κολάκευε τους τυπικά γηπεδούχους που στο 50′ δέχθηκαν ένα γκολ από κακή εκτίμηση του Τρούμπιν ενώ στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Σόμποσλαϊ στην αντεπίθεση και ο Όλμο στο 68′ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

6ος ΟΜΙΛΟΣ: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Ρεάλ Μαδρίτης – Σέλτικ 5-1 (6′ πεν. Μόντριτς, 21′ πεν. Ροντρίγκο, 51′ Ασένσιο, 61′ Βινίσιους, 71′ Βαλβέρδε / 84′ Ζότα)

 

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Λειψία 0-4 (10′ Ενκουνκού, 50′ Αντρέ Σίλβα, 62′ Σόμποσλαϊ, 68′ αυτ. Μπόνταρ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 6ου ΟΜΙΛΟΥ

  1. Ρεάλ Μαδρίτης 13 (15-6)
  2. Λειψία 12 (13-9)
  3. Σαχτάρ Ντόνετσκ 6 (8-10)
  4. Σέλτικ 2 (4-15)
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς