21.2 C
Athens

Συνελήφθη γιατρός για χορήγηση σκευασμάτων ντόπινγκ που είχε εμπλακεί και στην περίπτωση γνωστού μπασκετμπολίστα

Μια γιατρός που υποσχόταν... θαύματα στην αποκατάσταση αλλά και την αντιμετώπιση της κόπωσης των αθλητών (και όχι μόνο), συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ για χορήγηση σκευασμάτων ντόπινγκ - Διαβάστε τη σχετική αποκάλυψη που έκανε ο ΑΘΛΟΣ τον Μάρτιο του 2022, η οποία συνδεόταν με την περίπτωση πολύ γνωστού μπασκετομπολίστα

Στη σύλληψη μιας γιατρού προχώρησε η Διεύθυνση Οικονομικής αστυνομίας, με τη κατηγορία ότι χορηγούσε σκευάσματα ντόπινγκ και άλλων μη εγκεκριμένων θεραπειών σε αθλητές. Ανάμεσα στους αθλητές που τους χορηγήθηκαν αυτά τα σκευάσματα φέρεται να είναι και γνωστός Έλληνας μπασκετμπολίστας.

Θυμίζουμε πως είναι μια υπόθεση την οποία είχε φωτογραφίσει πριν από 7 μήνες το athlosnews.gr.

Η γιατρός κατηγορείται, όπως διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2020, εκμεταλλευόμενη την ιδιότητα της, χορηγούσε τις εν λόγω θεραπείες κυρίως σε αθλητές, είτε στο χώρο του πελάτη, είτε στην οικία της.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι για να προωθήσει τα προϊόντα που χορηγούσε είχε δημιουργήσει και σχετική ιστοσελίδα, ενώ παράλληλα για τη νομιμοποίηση της δραστηριότητας της είχε συστήσει εταιρία με ανύπαρκτες, όπως διαπιστώθηκε, εγκαταστάσεις.

Οι θεραπείες αυτές είχαν σκοπό την αποκατάσταση τραυματισμών, την ενίσχυση των αθλητικών επιδόσεων και του ανοσοποιητικού συστήματος, την αντιμετώπιση της εξάντλησης, την απώλεια βάρους, την αύξηση της λίμπιντο καθώς και την καταπολέμηση της γήρανσης.

Ανάμεσα στους αθλητές που χορηγήθηκαν αυτές οι παράνομες θεραπείες φέρεται να είναι και γνωστός Έλληνας μπασκετμπολίστας.

Η κατηγορούμενη γιατρός φέρεται να έκανε ενέσεις αλλάστον μπασκετμπολίστα, την περίοδο που βρισκόταν σε αποθεραπεία, με παράνομα σκευάσματα τα οποία προμηθεύτηκε από Ρωσία και Βουλγαρία.

Παράλληλα κατηγορείται ότι προμηθεύτηκε φαρμακευτικά σκευάσματα, μέσω εικονικών συνταγογραφήσεων προκαλώντας οικονομική ζημιά σε βάρος του ΕΟΠΠΥ.

Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία η οποία οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.

ΠΗΓΗnewsit.gr
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς