17.8 C
Athens

Μετά τους Τσαρτσαρή, Ντικούδη και ο Διαμαντίδης στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΕΟΚ

Η... παναθηναϊκή παρέα μεγαλώνει στην ΕΟΚ: Μετά την πολύ άσχημη περιπέτεια ως GM και την ταπεινωτική απομάκρυνση από την ΚΑΕ ΠΑΟ, ο Δημήτρης Διαμαντίδης εντάσσεται στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης τη συνεργασία με τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Μετά τη σύντομη και… πικρή εμπειρία του στο πόστο του GM της ΚΑΕ Παναθηναϊκός απ’ όπου απομακρύνθηκε με σχεδόν ατιμωτικό τρόπο, ο πρώην άσος των Πρασίνων βρήκε απάγκιο στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, εκεί όπου θα σμίξει με άλλους δυο πρώην συμπαίκτες του.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης θα έχει το ρόλο του συμβούλου στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας, όπως επίσης και στις Εθνικές ομάδες μέχρι 18 ετών.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος συνεχίζει να στελεχώνει την Ομοσπονδία με πρώην άσους της εθνικής ομάδας, αφού μετά τους Νίκο Ζήση, Δήμο Ντικούδη και Κώστα Τσαρτσαρή ήρθε η σειρά του Δημήτρη Διαμαντίδη. Δεν γίνεται ωστόσο να μην παρατηρήσει κάποιος τη σύμπτωση της παρουσίας τριών πρώην παικτών του Παναθηναϊκού, ενός της ΑΕΚ και… κανενός του Ολυμπιακού σε αυτό το νευραλγικό πόστο του ελληνικού μπάσκετ.

Αναλυτικά:

«Μία ξεχωριστή συνεργασία αρχίζει από σήμερα η ΕΟΚ και το τμήμα ανάπτυξης του μπάσκετ, που υποδέχεται τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ο άνθρωπος που έγραψε τη δική του σημαντική ιστορία ως αθλητής στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ, αναλαμβάνει τον ρόλο του συμβούλου στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας, όπως επίσης και στις Εθνικές ομάδες μέχρι 18 ετών.

«Δέχτηκα με χαρά την πρόταση να συνεργαστώ με ανθρώπους που περάσαμε πολλά χρόνια και πολλές στιγμές μαζί στα γήπεδα και έχουμε αναπτύξει σταθερές σχέσεις σεβασμού, εκτίμησης και φιλίας, για να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να κάνουμε τα νέα παιδιά να αγαπήσουν το μπάσκετ και να τα βοηθήσουμε να εξελιχθούν. Η προοπτική είναι πολύ ενδιαφέρουσα, αλλά και τιμητική, νιώθω ότι υπάρχει μεγάλη ευθύνη και είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί θα καταφέρουμε κάτι καλό», είπε ο Δημήτρης Διαμαντίδης μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας. Αυτή, εκτός από τον συμβουλευτικό ρόλο, προβλέπει και τη συμμετοχή του σε εκπαιδευτικές ημερίδες».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς