18.7 C
Athens

Paris Masters: Ξεκίνησαν με νίκες το τουρνουά Τζόκοβιτς, Χουρκάτς και Ρούμπλεφ

Ο υπερασπιστής του τίτλου, Νόβακ Τζόκοβιτς, μπήκε με το δεξί στο Paris Masters, επικρατώντας με 7-6(1), 6-4 του Μαξίμ Κρέσι, ενώ οι Αντρεϊ Ρούμπλεφ και Χούμπερτ Χουρκάτς παρέμειναν στο «κυνήγι» για μια θέση στους τελικούς ATP με νίκες σε απευθείας σετ.

Ο έξι φορές νικητής στο ATP Masters 1000 στη γαλλική πρωτεύουσα, μόχθησε στο εναρκτήριο σετ από τον Κρέσι, αλλά βγήκε αλώβητος, αφού ο Αμερικανός έκανε διπλό σφάλμα δύο φορές στο τάι μπρέικ. Ο Σέρβος ανέβασε το παιχνίδι του στο δεύτερο σετ και μετά το ισόπαλο 4-4 έφτασε απρόσκοπτα στη νίκη και την πρόκριση στον 3ο γύρο του τουρνουά, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Κάρεν Χατσάνοφ-Μαρκ Αντρέα Χούσλερ.

«Ένα μπρέικ ήρθε την κατάλληλη στιγμή, την τέλεια στιγμή στην πραγματικότητα. Ήμουν πολύ ευχαριστημένος με τον τρόπο που κράτησα το σερβίς μου, δεν αντιμετώπισα κάποιο break point», είπε ο Τζόκοβιτς μετά την πρόκριση του, με τον Σέρβο να πανηγυρίζει και μια ιστορική επίδοση καθώς έφτασε τις 382 νίκες σε 1.000άρια Masters, αφήνοντας πίσω του τον Ρότζερ Φέντερερ (381) και κυνηγώντας πλέον τον Ράφα Ναδάλ (406).

Νωρίτερα, ο Ρούμπλεφ «έσπασε» τρεις φορές το μεγάλο σερβίς του Τζον Ίσνερ για να προχωρήσει με 6-2, 6-3 σε λίγο περισσότερο από μία ώρα και να πάρει την πρώτη του νίκη σε τέσσερις συναντήσεις καριέρας εναντίον του Αμερικανού.

Ο Πολωνός Χουρκάτς εκτόξευσε 20 άσους και έσωσε οκτώ break points για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Γάλλου αριστερόχειρα Αντριάν Μαναρινό με 7-6(5), 6-4 και να παραμείνει σε τροχιά πιθανής σύγκρουσης με τον Ρούμπλεφ στον τρίτο γύρο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς