18.4 C
Athens

Champions League: Η Πόρτο έκανε μια χαψιά την θλιβερή Ατλέτικο που έμεινε εκτός Ευρώπης από τον Νοέμβριο!

Οι Δράκοι πετούσαν φωτιές στο Ντραγκάο και έκαψαν ολοσχερώς την τραγική ομάδα του Σιμεόνε που έγραψε αρνητική ιστορία μένοντας εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων από τον Νοέμβριο - Πρωτιά για την Πόρτο στον Β' όμιλο, στο Europa League η Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο

Βραδιά όνειρο από τη μία (Πόρτο) και εφιάλτης από την άλλη (Ατλέτικο Μαδρίτης) στην τελευταία πράξη του δεύτερου ομίλου στο Champions League.

Οι Δράκοι του Σέρτζιο Κονσεϊσάο όχι μόνο εξασφάλισαν την πρόκριση στα νοκ-άουτ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης από την 5η αγωνιστική χάρη στο… όσκαρ αστοχίας των παικτών της Ατλέτικο, αλλά κατάφεραν και να λυγίσουν με 2-1 τους τραγικούς Μαδριλένους στο «φλεγόμενο» Ντραγκάο στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής για να πάρουν ως πρώτοι το εισιτήριο για τη φάση των «16» σε συνδυασμό με τη λευκή ισοπαλία (0-0) της Μπριζ στη Γερμανία κόντρα στη Μπάγερ Λεβερκούζεν, που συνεχίζει ως τρίτη στο Europa League.

Στον αντίποδα, η θλιβερή ομάδα του Σιμεόνε πιστοποίησε την τραγική της εικόνα στον όμιλο με μία εμφάνιση που την αφήνει εκτός Ευρώπης από τον Νοέμβριο, καθώς δεν μπόρεσε να κρατήσει ούτε την τρίτη θέση που οδηγεί στα playoffs του Europa League. Μαύρη σελίδα για την ισπανική ομάδα που γυρνάει πολλά χρόνια πίσω!

Το παιχνίδι στο κατάμεστο Ντραγκάο είχε από την αρχή μέχρι το τέλος του ως απόλυτο αφεντικό την Πόρτο, που «μπούκαρε» όποτε ήθελε στην περιοχή των Ισπανών και κατόρθωσε να μετουσιώσει την ασφυκτική της πίεση σε προβάδισμα δύο τερμάτων μόλις στο 24′.

Ταρεμί και Εουστάκιο είπαν «ευχαριστών» στα αμυντικά δώρα της κοιμώμενης άμυνας των Μαδριλένων και με σχετική άνεση διαμόρφωσαν το 2-0 που δεν θα άλλαζε μέχρι το φινάλε, αν ο Μαρκάνο δεν σκόραρε στη λάθος εστία για το τελικό 2-1, τη στιγμή που η Ατλέτικο είχε δει το VAR να της ακυρώνει το τέρμα του Γκριεζμάν στιγμές νωρίτερα.

Στο άλλο ματς της βραδιάς, Μπριζ και Λεβερκούζεν έμειναν στο 0-0 στη «Bayarena» σε ένα αποτέλεσμα που βόλεψε και τους δύο, με τους Βέλγους να κάνουν τη μεγάλη έκπληξη και να προκρίνονται ως δεύτεροι στην επόμενη φάση και τους Γερμανούς να «κλέβουν» το εισιτήριο της τρίτης θέσης για τα νοκ-άουτ του Europa League.

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής στον Β’ όμιλο:

Λεβερκούζεν – Μπριζ 0-0

Πόρτο – Ατλέτικο 2-1 (5′ Ταρεμί, 24′ Εουστάκιο / 90+5′ αυτ. Μαρκάνο)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.Πόρτο 12 (12-7)
2.Μπριζ 11 (7-4)
3.Λεβερκούζεν 5 (4-8)
4.Ατλέτικο Μαδρίτης 5 (5-9)

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς