20.9 C
Athens

Euroleague: Οι δύο Έλληνες στη λίστα των πιο ακριβοπληρωμένων παικτών της Λίγκας

Η λιθουανική ιστοσελίδα «BasketNews» παρουσίασε τη λίστα με τους -κατά προσέγγιση- 17 πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες της Euroleague με την παρουσία δύο Ελλήνων και μεγάλο ενδιαφέρον στα ετήσια ποσά των μεγάλων αστέρων της διοργάνωσης

Η ιστοσελίδα «BasketNews» παρουσίασε τους 17 παίκτες της φετινής Euroleague με τα πιο «βαριά» συμβόλαια, με τη λίστα να εμπεριέχει και δύο Έλληνες.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένα έρευνα δεν αφορά τα ακριβή νούμερα των συμβολαίων των παικτών καθώς αυτά διατηρούνται καλά κρυμμένα από τις ομάδες, αλλά μία προσέγγιση κοντά στα νούμερα που λαμβάνουν ως ετήσιο μισθό.

Στην κορυφή βρίσκεται το όνομα του Νίκολα Μίροτιτς της Μπαρτσελόνα, ο οποίος με το νέο του συμβόλαιο μέχρι το 2025 θα λαμβάνει περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Ακολουθεί το δίδυμο των γκαρντ της Εφές, με τον Σέιν Λάρκιν να κερδίζει 4 εκατ. και τον Βασίλιε Μίτσιτς 3,3 εκατ. ευρώ ετησίως (που μπορούν να γίνουν 3,8 με τα μπόνους).

Ο Σκότι Γουίλμπεκιν εξασφάλισε πηγαίνοντας φέτος στη Φενέρμπαχτσε το τέταρτο μεγαλύτερο συμβόλαιο, 2,4 εκατ. ευρώ, ενώ στο κλαμπ των 2 εκατ. ευρώ υπάρχουν πέντε παίκτες, ανάμεσα στους οποίους ο πρώτος Έλληνας της λίστας, Νικ Καλάθης, μετά τη μεταγραφή του στη Φενέρ του Δημήτρη Ιτούδη.

Πέρα από τον 33χρονο Έλληνα άσο της Φενέρ, ίδια χρήματα κερδίζουν το χρόνο οι Νικολό Μέλι (Αρμάνι Μιλάνο), Μάικ Τζέιμς (Μονακό), Γουίλ Κλάιμπερν (Εφές) και Έντι Ταβάρες (Ρεάλ).

Άλλοι πέντε παίκτες απαρτίζουν το γκρουπ των συμβολαίων 1,8 εκατ. ευρώ. Σε αυτό ανήκει ο Κώστας Σλούκας, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να θεωρείται ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης των Ερυθρολεύκων, ενώ πίσω του βρίσκονται οι Κέβιν Πάνγκος, Μπράντον Ντέιβις (Αρμάνι Μιλάνο), Κόρι Χίγκινς και Γιαν Βέσελι (Μπαρτσελόνα).

Παράλληλα, από 1,7 εκατ. ευρώ εισπράττουν ετησίως οι Τόμας Σατοράνσκι (Μπαρτσελόνα), Τόκο Σενγκέλια και Μάρκο Μπελινέλι (Βίρτους Μπολόνια).

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς