20.9 C
Athens

Η πρόταση Αλαφούζου για περισσότερα τηλεοπτικά έσοδα στους «μικρούς» και η νέα επίθεση της ΑΕΚ στον Κλάτενμπεργκ

Πλούσια ήταν η ατζέντα και πολλές οι «πράσινες» και «κιτρινόμαυρες» αντιδράσεις στο σημερινό Δ.Σ. της Super League: η πρόταση του Γ. Αλαφούζου για περισσότερα έσοδα στους «μικρούς» του πρωταθλήματος ώστε «να μην εξαρτώνται από τα γνωστά κέντρα» και η αρνητική στάση της ΑΕΚ στο μοντέλο επαγγελματικής διαιτησίας του Κλάτενμπεργκ

Για πρώτη φορά από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος και λίγες μέρες πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, παρευρέθηκε στη συνεδρίαση της Super League, όπου αφού επιτέθηκε στη διοίκηση της Λίγκας για θέματα διαιτησίας, εκφράζοντας τα έντονα παράπονά του για κινήσεις του συνεταιρισμού γύρω από αυτό το κεφάλαιο αλλά και τη γενικότερη αντιμετώπισης της ομάδας του από τους διαιτητές, κατέθεσε πρόταση για περισσότερα έσοδα στους «μικρούς» του πρωταθλήματος από την κεντρική διαχείριση ώστε «να μην έχουν εξαρτήσεις από τα γνωστά κέντρα που τους πλησιάζουν».

O Αλαφούζος τα «έβαλε» με τη Super League για θέματα… διαιτησίας!

Ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού τόνισε ότι η ομάδα του είναι διατεθειμένη να λαμβάνει μικρότερα ποσά από την κεντρική διαχείριση ώστε οι «μικρές ομάδες» να βάζουν στα ταμεία τους τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια ευρώ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα κάθε χρόνο.

«Αυτό θα τους δώσει την δυνατότητα να μην έχουν εξαρτήσεις από τα γνωστά κέντρα που είναι γνωστό ότι τις πλησιάζουν με στόχο να τις ελέγξουν λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν», ανέφερε στη σχετική τοποθέτησή του.

Παράλληλα, στο Δ.Σ. της Λίγκας και μετά την τοποθέτηση του Μαρκ Κλάτενμπεργκ για το πρότυπο επαγγελματικής διαιτησίας η ΑΕΚ εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή της στο όλο πλάνο αναφέροντας πως «δεν μας ενδιαφέρει ο Κλάτενμπεργκ και το τι λέει, εμείς δεν θα βάλουμε ούτε σεντ στην εταιρία του».

Αναλυτικά η απάντηση της ΑΕΚ μέσω του Β’ Αντιπροέδρου της, Αλέξη Αλεξίου:

«Εγώ δεν πρόκειται να εκφράσω απορίες ή ερωτήματα πάνω σε αυτά που είπε ο Κλάτενμπεργκ, γιατί εμάς δεν μας ενδιαφέρει ο Κλάτενμπεργκ και το τι λέει.

Όσον αφορά το θέμα με το 4% από τα συμβόλαια, αυτό που έχουμε να πούμε είναι πως δημιουργούνται περίεργοι συνειρμοί. Άμεσοι και αυτονόητοι. Γιατί εκεί που παλεύετε για να μειωθεί το ποσοστό που δίνουμε στην ΕΠΟ, έρχεστε τώρα να μας πείτε να το δίνουμε στον Κλάτενμπεργκ.

Εμείς ως ΑΕΚ ξεκαθαρίζουμε πως δεν πάει εκεί ούτε σεντ. Όλα θα πάνε στο ταμείο της Λίγκας. Ξεκάθαρα. Σε ό,τι έχει να κάνει με αυτά που είπε ο Κλάτενμπεργκ, το μόνο που έχω να πω είναι πως σημείωσα 13 σημεία που είναι νομικά αβάσιμα και στα οποία είναι νομικά έκθετος. Σταμάτησα στα 13 σημεία γιατί βαρέθηκα να καταγράφω.

Υπήρξαν κι άλλα στην συνέχεια. Μιλάμε για μια εταιρεία που συστάθηκε χωρίς να υπάρχουν πληρεξούσια, χωρίς να υπάρχουν εντολές, χωρίς να υπάρχει τίποτα. Θέλετε να τα βάλουμε όλα στο τραπέζι και να τα συζητήσουμε; Ένα προς ένα; Να τα βάλουμε.

Θα μιλήσει κανείς γι’ αυτά; Να κληθούν να μιλήσουν και να τοποθετηθούν όλοι. Αν θέλετε να γίνει κάτι τέτοιο και να πάρουμε και αποφάσεις, τότε να μιλήσω αναλυτικά. Αλλιώς ας το προσπεράσουμε το θέμα, κυρία πρόεδρε, όπως πολύ έξυπνα άλλωστε το προσπεράσατε κι εσείς…».

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς