19.1 C
Athens

Λεβαδειακός – Ατρόμητος 2-1: Με δημιουργό τον Τσάπρα έσπασε το ρόδι

Ένα σπουδαίο τρίποντο πήρε ο Λεβαδειακός, καθώς επικράτησε εντός έδρας με 2-1 του Ατρομήτου. Οι Βοιωτοί με ένα γκολ του Σκβάρκα στο 79ο λεπτό πήραν την πρώτη τους νίκη, με την οποία ξεκόλλησαν από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Ατρόμητος είχε την κατοχή στο παιχνίδι, αλλά δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικός. Ο Λεβαδειακός αντίθετα προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα και το κατάφερε σε δύο περιπτώσεις. Νίκα και Σκβάρκα πέτυχαν τα δύο τέρματα από ισάριθμες ασίστ του Τσάπρα, ενώ ο Μουτίνιο έχασε πέναλτι. Προσωρινά είχε ισοφαρίσει ο Ρομπάιγ.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Ατρόμητος στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης είχε την κατοχή του ματς, δίχως όμως να απειλεί την αντίπαλη εστία. Η πρώτη καλή ευκαιρία άνηκε στον Λεβαδειακό. Ο Νίκα βρέθηκε σε θέση βολής στην περιοχή, αλλά το σουτ του κατέληξε άουτ.

Οι Περιστεριώτες συνέχισαν να έχουν την κατοχή, αλλά ο Λεβαδειακός εκμεταλλευόταν τα λάθη τους και έβγαινε στην κόντρα. Στο 16′ ο Βέλιτς ξεδίπλωσε την αντεπίθεση των γηπεδούχων, γύρισε το Νίκα, ο οποίος όμως και πάλι είχε κακό τελείωμα.

Ότι δεν έκανε νωρίτερα το έκανε στο 25′ ο Νίκα. Ο Τσάπρας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο μέσος των Βοιωτών με ωραία κεφαλιά αυτήν τη φορά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με τον Ατρόμητο να έχει την κατοχή, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει. Ο Ρομπαίγ το έκανε για πρώτη φορά στο 52′. Ο Γάλλος βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, αλλά το τελείωμα του δεν ήταν καλό και έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός του Ατρομήτου πήρε το αίμα του πίσω. Ο Ρομπάιγ στο 65ο λεπτό της αναμέτρησης έφερε το ματς στα ίσια. Ο παίκτης των φιλοξενουμένων έκανε υπέροχη ατομική κίνηση και με ωραίο σουτ νίκησε τον Μάρκοβιτς και έκανε το 1-1.

Ο Λεβαδειακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να αποκτήσει εκ νέου το προβάδισμα στο ματς. Ο Μουτίνιο 7 λεπτά μετά έκανε ωραία ατομική ενέργεια, μπήκε στην περιοχή και κέρδισε το πέναλτι από τον Χατζησαΐα. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών, αλλά σημάδεψε το δοκάρι του Γιαννιώτη.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανακτήσουν τα ηνία του σκορ στο 79ο λεπτό του αγώνα. Ο Τσάπρας μπήκε στην περιοχή από την δεξιά πλευρά, έκανε εξαιρετικό γύρισμα στον Σκβάρκα και αυτός σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το 2-1.

Ο Ατρόμητος δεν κατάφερε να κάνει κάτι στα τελευταία λεπτά και τελικά ο Λεβαδειακός πήρε τη σημαντική νίκη με 2-1.

ΓΚΟΛ: 25′ Νίκα, 79′ Σκβάρκα / 65′ Ρομπάιγ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 2′ Λιάγκας, 45+1 Τσάπρας, 75′ Σκβάρκα, 90+2 Τζημόπουλος / 31′ Σουάρεθ, 59′ Γκονδάλεθ, 71′ Κούεν, 73′ Χατζησαΐας, 79′ Γιαννιώτης, 90+1 Κεσχρίντα

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Μάρκοβιτς, Τσάπρας, Βινίσιους, Λιάγκας, Μπάχανακ, Βρακάς (90′ Τζημόπουλος), Μεχία (56′ Σκβάρκα), Χάμοντ, Μουτίνιο, Πέτρε (56′ Λούα Λούα), Νίκας.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζησαΐας, Σουάρεθ, Ντε Μποκ, Έρλινγκμαρκ (64′ Φριντγιόνσον), Κούεν (82′ Κωτσόπουλος), Γκονζάλεθ, Κλωναρίδης, Ρομπάιγ, Κιάρτανσον (63′ Τζαβίδας)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς