21.4 C
Athens

Ολυμπιακός: Το πλάνο του Μίτσελ για τη νίκη κόντρα στη Λαμία

Ο Ολυμπιακός ψάχνει τρίποντο αντίδρασης και αγωνιστικής συνέπειας μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό και μία εβδομάδα πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο - Ο Σαμασέκου και η τετράδα που αρχίζει να «δένει» στην επίθεση

Ο Ολυμπιακός μπορεί να προέρχεται από έναν ευρωπαϊκό αποκλεισμό, αλλά η ψυχολογία του μόνο ως «κλονισμένη» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού οι Ερυθρόλευκοι αρχίζουν -έστω κι αργά- να βγάζουν ωραία πράγματα στο χορτάρι και να αποκτούν μία αγωνιστική ταυτότητα. Αυτή που θέλει να τους προσδώσει ο Μίτσελ στη δεύτερη θητεία του στο Λιμάνι.

Το ματς με τη Λαμία (30/10, 16:00) είναι μία ακόμα καλή δοκιμασία ώστε οι Πειραιώτες να δοκιμάσουν πρόσωπα και καταστάσεις πριν καταλήξουν σε ένα βασικό σχήμα, στο οποίο θα στηρίζονται σε μόνιμη βάση πλέον μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις.

Φυσικά το ζητούμενο και το μεγάλο «πρέπει» είναι οι 3 βαθμοί ώστε να παραμείνουν σε απόσταση 10 πόντων από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, πριν το μεταξύ τους ντέρμπι στη Λεωφόρο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ισπανός τεχνικός ελλείψει του Εμβιλά σκέφτεται να δώσει την ευκαιρία στον Σαμασέκου που έδειξε πολύ καλά στοιχεία για όσο αγωνίστηκε κόντρα στον Παναιτωλικό το περασμένο Σάββατο και λογικά θα βρίσκεται στο πλάι του Κούντε ως βασική επιλογή.

Από εκεί και πέρα, η τετράδα στην επίθεση με Χάμες Ροντρίγκες στο «10», Μασούρα-Μπιέλ στα άκρα και Μπακαμπού στην επίθεση δύσκολα θα χαλάσει, ενώ στην άμυνα παρά την επιστροφή του Μαρσέλο στην αποστολή, Ρέαμπτσιουκ και Άβιλα έχουν τον πρώτο λόγο για τη φανέλα βασικού.

Ο Παπασταθόπουλος επέστρεψε στην αποστολή και θα βρίσκεται στην ενδεκάδα, στο πλάι του νεαρού Ντόη, που όσο παίρνει λεπτά συμμετοχής, τόσο αυξάνει την αυτοπεποίθησή του.

Παράλληλα, κάτω από την εστία τα γάντια είναι «καπαρωμένα» από τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, ο οποίος πραγματοποίησε εμφάνιση καριέρας στο Φράιμπουργκ και κέρδισε πλήρως την εμπιστοσύνη του προπονητή του.

Σέντρα στις 16:00 στο «Γ. Καραϊσκάκης» με διαιτητή τον Μανούχο και VAR τον Παπαδόπουλο από την ΕΠΣ Μακεδονίας.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς