17.8 C
Athens

Φλαμένγκο – Ατλέτικο Παραναένσε 1-0: Ο Γκαμπιγκόλ της χάρισε το τρίτο Κόπα Λιμπερταδόρες! (vid)

Με τον συνήθη σκόρερ της σε τελικούς, τον δαιμόνιο Γκαμπιγκόλ, η Φλαμένγκο υπέταξε με 1-0 την Ατλέτικο Παραναένσε στον Ισημερινό και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής για τρίτη φορά στην ιστορία της και μάλιστα αήττητη

Το Κόπα Λιμπερταδόρες στα χέρια της Φλαμένγκο για τρίτη φορά! Η ομάδα του Ντοριβάλ Ζούνιορ ήταν το φαβορί και το επιβεβαίωσε στην πράξη στον τελικό του κορυφαίου τουρνουά της Λατινικής Αμερικής.

Με γκολ του Γκαμπιγκόλ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, η Φλαμένγκο επιβλήθηκε με 1-0 της Ατλέτικο Παραναένσε (η οποία είχε πετύχει το… θαύμα αποκλείοντας την κάτοχο των δύο τελευταίων διοργανώσεων, Παλμέιρας του Άμπελ Φερέιρα) στο «Μπάνκο Πιτσίντσα» του Ισημερινού.

Ο Βραζιλιάνος φορ έβαλε την προβολή στο γύρισμα του Ριμπέιρο και σκόραρε για τρίτο τελικό υπογράφοντας ακόμα μια κατάκτηση (την πρώτη μετά το 2019). Η Ατλέτικο Παραναένσε είχε ήδη κάνει μια υπέρβαση και δεν κατάφερε να πετύχει μία ακόμα με αποτέλεσμα να ηττηθεί στον δεύτερο τελικό της στη διοργάνωση (ο πρώτος ήταν το 2005 και είχε ηττηθεί πάλι από βραζιλιάνικη ομάδα, τη Σάο Πάολο).

 

Το έργο της έγινε δυσκολότερο με την αποβολή του Πέδρο Ενρίκε στο 42′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η Φλαμένγκο βρήκε το γκολ πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος και στο δεύτερο διαχειρίστηκε με ευκολία το προβάδισμα της αφού παρότι δεν έφτιαξε αρκετές φάσεις για δεύτερο τέρμα, ούτε απειλήθηκε και είχε την μπάλα στα πόδια της σε ποσοστό που έφτασε κατά διαστήματα το 75%.

Το εντυπωσιακό είναι πως ο Γκαμπιγκόλ σκόραρε και στους τρεις τελευταίους τελικούς της Φλαμένγκο. Το 2019 έβαλε τα δύο γκολ της ανατροπής στο 89′ και στο 92′ κι έδωσε το τρόπαιο στην ομάδα του το δεύτερο Κόπα Λιμπερταδόρες (2-1 τη Ρίβερ Πλέιτ) ενώ πέρυσι σκόραρε στον χαμένο τελικό με την Παλμέιρας. Φέτος πέτυχε ακόμα ένα γκολ κι έδωσε ξανά το τρόπαιο στην ομάδα του φτάνοντας συνολικά τα τέσσερα γκολ σε τρεις τελικούς, με τα τρία εξ αυτών να δίνουν τίτλους!

ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ: Σάντος, Ροντινέι, Λουίζ, Περέιρα, Φιλίπε Λουίς (20′ Λούκας), Μάια (71′ Βιδάλ), Ριμπέιρο, Γκόμες, Ντε Αρασκαέτα (84′ Ούγκο), Μπαρμπόσα (84′ Έβερτον), Πέντρο

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΠΑΡΑΝΑΕΝΣΕ: Μπέντο, Κέλβεν, Ενρίκε, Ελένο, Άμπνερ, Φερναντίνιο, Σαντάνα, Μπουένο (57′ Ερνάντες), Μόουρα (76′ Τεράνς), Βιτίνιο (57′ Ρομούλο), Ρόκε (65′ Πάμπλο)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς