17.7 C
Athens

Βόλος – Παναθηναϊκός 1-5: Η τέλεια φιλοξενία επισφραγίστηκε με πεντάρα (vid)

Άψογος οικοδεσπότης ο Βόλος του Αχιλλέα Μπέου, υποδέχθηκε κόσμο και παίκτες του Παναθηναϊκού με ανοιχτές αγκάλες

Στο… πράσινο Πανθεσσαλικό αποδείχθηκε πως ο Παναθηναϊκός είχε εύκολο έργο για αυτό και πανηγύρισε την πιο άνετη νίκη της σεζόν με 5-1 απέναντι σε έναν Βόλο που κατέρρευσε πλήρως και υπέστη τη δεύτερη ήττα του στη σεζόν σε μια ατμόσφαιρα εκρηκτική για τους Πράσινους με τους φιλόξενους Θεσσαλούς να δίνουν περισσότερα από 10.000 εισιτήρια.

 

Η ομάδα του Κώστα Μπράτσου παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων, δεν απείλησε και… έμεινε στο ματς για 39′ όταν και δέχθηκε το πρώτο γκολ. Ο Παναθηναϊκός έκανε το 10/10 και κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ ενώ απομένουν τρία ματς για να κλείσει τον πρώτο γύρο πριν τη διακοπή του Μουντιάλ.

Οι Πράσινοι έφυγαν ταχύτατα στην αντεπίθεση με τον Παλάσιος να κουβαλάει για πολλά μέτρα την μπάλα και να φτάνει ως την αντίπαλη περιοχή, να ντριμπλάρει τον Λούνα και με εξωτερικό φάλτσο να εκτελεί τον Κλέιμαν για το 0-1 στο 39′. Μέχρι εκείνο το σημείο μόνο ο Βέρμπιτς είχε απειλήσει κυρίως με μακρινά σουτ.

 

Πέντε λεπτά αργότερα ο Αργεντινός έπιασε πάλι ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, με τον Κλέιμαν να κάνει λανθασμένη εκτίμηση με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα.

 

Οι Πράσινοι βρήκαν άλλα δύο γκολ σε διάστημα λίγων λεπτών στο δεύτερο μέρος, με τον Εσκοβάλ να σημειώνει αυτογκόλ στο 66′ μετά το σουτ του Χουάνκαρ, ενώ στο 67′ όταν από φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή κι απόκρουση του Κλέιμαν στο τακουνάκι του Σπόραρ, ο Τσέριν πήρε το ριμπάουντ και πλάσαρε για το 4-0.

Εννέα λεπτά αργότερα (76’) ο Μπερνάρ έβγαλε εξαιρετική ασίστ προς τον Σπόραρ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει με πολύ ωραίο πλασέ το 5-0 για τον Παναθηναϊκό.

Στο 83’ ο διαιτητής Σιδηρόπουλος, έπειτα από υπόδειξη του VAR κι on field review, έδωσε πέναλτι για μαρκάρισμα του Σένκεφελντ στον Τσοκάνη, με τον Νοκέρ να ευστοχεί από τα έντεκα μέτρα ένα λεπτό αργότερα (84’) και να μειώνει στο τελικό 1-5.

ΒΟΛΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-5

Σκόρερ: 83′ πεν. Νοκέρ / 39′, 44′ Παλάσιος, 66′ αυτ. Εσκοβάλ, 67′ Τσέριν, 76′ Σπόραρ

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος

Κίτρινες: Μπαριέντος, Π. Φερνάντες / Τσέριν

ΒΟΛΟΣ (Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Λούνα (86′ Ουές), Σιέλης, Εσκοβάλ, Τσοκάνης, Μπαριέντος (71′ Ματίγια), Μεσκίδα (46′ Νοκέρ), Ντέλετιτς, Πάολο Φερνάντες (85′ Μπατόκιο), Οζέγκοβιτς (71′ Κούτσιας).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Σάντσες (86′ Κώτσιρας), Πέρεθ (77′ Τσόκαϊ), Μπερνάρ (86′ Γκάνεα), Τσέριν, Παλάσιος, Βέρμπιτς (69′ Κουρμπέλης), Σπόραρ (77′ Ιωαννίδης)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς