17 C
Athens

Μεντιτεράνι – ΠΑΟΚ 9-9: Ο Κούπμαν τον κράτησε ζωντανό στα προκριματικά του Eurocup

Με γκολ του Κούπμαν στην εκπνοή της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε μια μεγάλη επιστροφή στον 4ο όμιλο της Β΄ προκριματικής φάσης του Euro Cup και πλέον κρατάει στα χέρια του την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Ο «Δικέφαλος του βορρά» απέσπασε ισοπαλία 9-9 από την ισπανική Μεντιτεράνι, αν και είχε βρεθεί να χάνει με διαφορά πέντε τερμάτων, και πλέον με νίκη επί της ουραγού Πρίμορατς Κότορ, αύριο το πρωί (30/10, 11:30), παίρνει το εισιτήριο για τα νοκ άουτ της διοργάνωσης.

Οπως και στα προηγούμενα παιχνίδια τους στο Ζάγκρεμπ, όπου φιλοξενείται ο 4ος όμιλος, οι «ασπρόμαυροι» άργησαν να μπουν στο παιχνίδι και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 6-1, στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Στη συνέχεια η ομάδα του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου βελτιώθηκε αισθητά στην άμυνα (που έτσι κι αλλιώς αποτελεί το δυνατό σημείο της) και στο β΄ ημίχρονο κατάφερε να «ροκανίσει» τη διαφορά και να μειώσει σε 8-7 με διαδοχικά γκολ του Κούπμαν και του Τσολακούδη, στις αρχές του τελευταίου οκταλέπτου. Ο Πέρεθ πέτυχε το 9-7, ο Μιλάρντοβιτς «απάντησε» 1,5 λεπτό πριν τη λήξη και στην εκπνοή ο Κούπμαν χάρισε στον ΠΑΟΚ ένα βαθμό που μπορεί να αποδεχθεί «χρυσός».

Τα οκτάλεπτα: 5-1, 2-2, 1-2, 1-4

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Αϊβαλιώτης, Καπράγκος 1, Παπαμανωλιουδάκης, Ν. Προσινικλής, Καλαργυρός, Κεχαλάρης 3, Μιλάρντοβιτς 2, Τσολακούδης 1, Χαραλαμπόπουλος, Πολ. Προσινικλής, Κούπμαν 2, Κουγιουνής, Αλειφτήρας

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς