18.2 C
Athens

Ιωνικός – Παναιτωλικός 1-1: Ούτε τώρα οι Νικαιώτες, έφυγαν με βαθμό οι Αγρινιώτες (vids)

Ξανά ο Ιωνικός έβαλε τα χέρια του κι έβγαλε τα μάτια του. Οι Νικαιώτες – όπως και κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στη Νεάπολη – προηγήθηκαν νωρίς, αλλά ξανά υπέπεσαν σε πέναλτι και δεν κατόρθωσαν να πανηγυρίσουν στη 10η αγωνιστική της Super League την πρώτη τους νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό (1-1).

Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού εμφανίστηκε βελτιωμένη και με τον βαθμό έστω και προσωρινά ξέφυγε από την τελευταία θέση (έπεσε ο Λεβαδειακός που έχει ματς λιγότερο και είναι στο -1 από τους Νικαιώτες).

Από την άλλη η ομάδα του Αγρινίου στο δεύτερο μέρος είχε τις στιγμές της αλλά ήταν αναποτελεσματική.

Οι γηπεδούχοι λοιπόν προηγήθηκαν μόλις στο 6ο λεπτό. Ο Άοσμαν έβγαλε υπέροχη βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων στοχεύοντας τον Μάντζη που έκανε κοντρόλ, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Στεργιάκη για το 1-0.

 

Πάνω σε αυτό το προβάδισμα θέλησαν να χτίσουν οι γηπεδούχοι που έψαξαν δεύτερο γκολ με σουτ του Σάκιτς, αλλά σταδιακά είδαν τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν τις γραμμές τους και να απειλούν πρώτα με τον Κολοβό.

Στο 30′ ο Μύγας έκανε χέρι εντός περιοχής, ο Παπαπέτρου υπέδειξε πέναλτι και ο Καρέλης που επέστρεψε μετά την τιμωρία του σκόραρε από την άσπρη βούλα για το 1-1.

 

Η αναμέτρηση ήταν ισορροπημένη και οι κλασικές ευκαιρίες έλειψαν αρκετά μετά την ισοφάριση. Ο Παναιτωλικός άγγιξε το 1-2 με το σουτ του Ντουάρτε που κατέληξε στο δοκάρι στο 60′ αλλά και 2′ αργότερα που ο Χουτεσιώτης έδιωξε εντυπωσιακά την μπάλα στο σουτ του Καρέλη.

Ο Ιωνικός είχε ένα ωραίο φαλτσαριστό σουτ με τον Σεμπά αλλά πιο κοντά στο δεύτερο τέρμα έφτασαν οι φιλοξενούμενοι στις καθυστερήσεις αλλά το σουτ του Σενγκέλια πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Χουτεσιώτη.

ΙΩΝΙΚΟΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-1

Σκόρερ: 6′ Μάντζης / 30′ πεν. Καρέλης

Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Νεάπολης

Διαιτητής: Παπαπέτρου

Κίτρινες: Σάκιτς, Ρομαό, Μύγας / Λάρσον

ΙΩΝΙΚΟΣ (Σπανός): Χουτεσιώτης, Σόουζα (46′ Κάνιας), Τσιγκρίνσκι, Μύγας (86′ Αντούνες), Σάκιτς, Ρομαό, Λοβέρα, Φαντιγκά, Άοσμαν (55′ Μεντόσα), Ελευθεριάδης (56′ Σεμπά), Μάντζης (86′ Ν. Ιωαννίδης)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Αναστασίου): Στεργιάκης, Αποστολάκης, Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμης, Μλάντεν, Μάρτενσον (75′ Φλόρες), Κολοβός (83′ Νταγκό), Μόρσεϊ (89′ Σενγκέλια), Ντουάρτε, Καρέλης (89′ Πέδρο)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς