17.6 C
Athens

Λέστερ – Μαν. Σίτι 0-1: Η ζωγραφιά του Ντε Μπρόινε ξελάσπωσε τους Πολίτες που νικάνε και χωρίς τον Χάλαντ (vid)

Το έργο τέχνης του Κέβιν Ντε Μπρόινε με απευθείας εκτέλεση φάουλ ήταν αρκετό για να δώσει στην ομάδα του Γκουαρδιόλα 3 υπερπολύτιμους βαθμούς στην κούρσα του τίτλου και παράλληλα να βυθίσει κι άλλο στην εσωστρέφεια την πολύ κακή Λέστερ

Με μία αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ βγαλμένη από… Playstation η Μάντσεστερ Σίτι με ηγέτη και σκόρερ ξανά τον Κέβιν Ντε Μπρόινε πέρασε (και) από το King Power κόντρα στη Λέστερ για να αναρριχηθεί -έστω και προσωρινά- στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Premier League με 29 βαθμούς.

Το έργο τέχνης του Βέλγου αστέρα με απευθείας εκτέλεση φάουλ ήταν αρκετό για να χαρίσει στους Πολίτες τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς για αυτή που ήταν η 9η νίκη μετά από 12 φετινά ματς στο Νησί και 4η εκτός έδρας.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΕΡΜΑ ΤΟΥ ΝΤΕ ΜΠΡΟΪΝΕ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΕ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΗ

Η Σίτι δυσκολεύτηκε, ειδικότερα στο δεύτερο ημίχρονο που η Λέστερ έψαξε το γκολ που θα της έδινε τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά τελικά έφυγε με το τρίποντο από μία δύσκολη έδρα αποδεικνύοντας ότι μπορεί και χωρίς τον Έρλινγκ Χάλαντ.

Ο Νορβηγός στράικερ έμεινε εκτός αποστολής την τελευταία στιγμή λόγω ενοχλήσεων στο πέλμα και τη θέση του στην ενδεκάδα πήρε ο Άλβαρες, που δεν έκανε αισθητή την παρουσία του ως κρυφό «εννιάρι».

Η ομάδα του Γκουαρδιόλα είχε μία φλύαρη υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο αλλά δίχως καθαρό μυαλό στην τελική πάσα και με σχεδόν άδεια την περιοχή ελλείψει του «θωρηκτού» Χάλαντ, δεν μπόρεσε να μετουσιώσει την πίεσή της σε κάποιο τέρμα.

Τελικά, τη λύση στον γόρδιο δεσμό, έδωσε ο συνήθης ύποπτος -μετά τον Χάλαντ- Κέβιν Ντε Μπρόινε, με ένα φάουλ που θα θυμάται για καιρό ως ένα από τα καλύτερα της καριέρας του.

Στον αντίποδα, για τη Λέστερ αυτή ήταν μία ακόμη «κρύα» ήττα που τη διατηρεί στην επικίνδυνη ζώνη της κατάταξης (19η) με τεράστια προβλήματα στην άμυνα και την γενικότερη ανασταλτική της λειτουργεία. Οι παίκτες υπάρχουν, το πλάνο όμως φαίνεται να έχει χαθεί με ευθύνη του Μπρένταν Ρότζερς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 14ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 29/10

Λέστερ – Μάντσεστερ Σιτι 0-1 (49′ Ντε Μπρόινε)

Μπόρνμουθ -Τότεναμ (17:00)

Μπρέντφορντ – Γουλβς (17:00)

Μπράιτον – Τσέλσι (17:00)

Κρίσταλ Πάλας – Σαουθάμπτον (17:00)

Νιούκαστλ – Άστον Βίλα (17:00)

Φούλαμ – Έβερτον (19:30)

Λίβερπουλ – Λιντς (21:45)

Κυριακή 30/10

Άρσεναλ – Νότιγχαμ Φόρεστ (16:00)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γουέστ Χαμ (18:15)

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς