13.2 C
Athens

Στα 370 εκατομμύρια η ζημιά της Παρί Σεν Ζερμέν από την περασμένη σεζόν

Η Παρί Σεν Ζερμέν είχε «ζημιά» 370 εκατομμυρίων ευρώ την περασμένη σεζόν, σύμφωνα με την «L’Équipe», ποσό που εξηγείται με το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε o Κιλιά Εμπαπέ για τα επόμενα τρία χρόνια, και σύμφωνα με τη «Le Parisien», είναι 630 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αρνήθηκε η πρωταθλήτρια Γαλλίας.

Συγκεκριμένα, περίπου το ένα τρίτο έχει ήδη ενσωματωθεί στις δαπάνες 2021-2022, έχοντας σχετική έγκριση της UEFA.

Πέρα από την ενσωμάτωση μέρους των μελλοντικών αποδοχών του Μπαπέ, συνολικά οι μισθοί ων παικτών της Παρί Σεν Ζερμέν είναι περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ, με τα οποία ο προϋπολογισμός ξεπέρασε το ένα δισεκκατομμύριο ευρώ.

Η πρωταθλήτρια Γαλλίας είχε έσοδα ρεκόρ με 700 εκατ. ευρώ, ενώ κατά το τρέχον οικονομικό έτος, τα έσοδα αυτά θα πρέπει να αυξηθούν και πάλι και να υπερβούν το όριο των 800 εκατομμυρίων.

Οι απώλειες της σεζόν 2021-2022 επέφεραν ποινή από την UEFA επίσημα 65 εκατομμυρίων ευρώ. Καθώς όμως 55 εκατομμύρια εξαιρέθηκαν από τη συμμόρφωση (εκτός από περίπτωση υποτροπής), το πρόστιμο περιορίστηκε στα 10 εκατομμύρια ευρώ, μετά από διαπραγμάτευση των δύο πλευρών.

Βάσει αυτής της συμφωνίας, η Παερί Σεν Ζερμέν θα πρέπει να προσαρμόσει τους λογαριασμούς της τις επόμενες τρεις σεζόν μέχρι το καλοκαίρι του 2025, κάτι που στην πράξη θα σημαίνει μέγιστο έλλειμμα 60 εκατομμυρίων ευρώ σε καθαρά έσοδα.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς