21 C
Athens

Τα εκατομμύρια στα πόδια του Ποντένσε, η Έβερτον και ο Ολυμπιακός

Ο Πορτογάλος εξτρέμ δείχνει να βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του εντός Αγγλίας με την Έβερτον να τον «σκανάρει» ενόψει Ιανουαρίου: τα δεδομένα με το συμβόλαιο του Ποντένσε στη Γουλβς και η επιθυμία επανασύνδεσης με τον Ολυμπιακό στο μέλλον

O Nτάνιελ Ποντένσε πραγματοποιεί ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στη φετινή σεζόν της Premier League με τη φανέλα της Γουλβς, η οποία όμως παραπαίει αμυντικά και βρίσκεται πολύ κάτω στη βαθμολογία (19η, με μόλις 9 βαθμούς).

Ο Πορτογάλος εξτρέμ ξεχωρίζει στην επιθετική γραμμή των Λύκων και δείχνει έτοιμος για το επόμενο βήμα στην καριέρα του, που δύσκολα θα τον τραβήξει μακριά από το Νησί. Σύμφωνα με πληθώρα δημοσιευμάτων στο Νησί ο 27χρονος άσος έχει προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον της Έβερτον, με τη διοίκηση των Ζαχαρωτών να ψάχνεται για αρκετές μεταγραφές στο χειμερινό παζάρι έχοντας τον πρώην άσο του Ολυμπιακού αρκετά ψηλά στη λίστα της.

Βέβαια, για να προχωρήσει η συγκεκριμένη μεταγραφή, οι Μπλε του Λίβερπουλ θα χρειαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθότι ο Ποντένσε δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Γουλβς έως το καλοκαίρι του 2024 και αυτή τη στιγμή η χρηματιστηριακή του αξία κοστολογείται στα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Με λίγα λόγια, οι Λύκοι μπορούν να «πατήσουν» πάνω στο συμβόλαιό του για να τον πουλήσουν με ένα ποσό ανώτερο των 20 εκατομμυρίων, αν και προτιμούν να τον διατηρήσουν στο ρόστερ τους τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι, πριν ο Πορτογάλος μπορέσει να διαπραγματευτεί ως ελεύθερος με όποια ομάδα τον προσεγγίσει.

Το ενδιαφέρον της Έβερτον είναι υπαρκτό, οι δυσκολίες αρκετά μεγάλες, οι ομάδες που τον «σκανάρουν» όλο κι αυξάνονται και όλα δείχνουν ότι ο Ποντένσε σκέφτεται ήδη τον επόμενο σταθμό, ειδικά αν η Γουλβς συνεχίσει τις χαμηλές πτήσεις.

Την ίδια ώρα, ο Πορτογάλος άσος δείχνει να μην ξεχνάει το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό, μία ομάδα με την οποία δέθηκε περισσότερο από κάθε άλλη μέχρι τώρα στην καριέρα του και, όπως τόνισε σε πρόσφατη συνέντευξή του, θα έχει για πάντα στην καρδιά του.

Μάλιστα, με την ατάκα «ανυπομονώ να βρεθώ ξανά στην Ελλάδα και ελπίζω και στον Ολυμπιακό στο μέλλον», άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο επανασύνδεσής του με τους πρωταθλητές Ελλάδας, αν και στο σήμερα προτεραιότητά του είναι τα 5 μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης και ειδικότερα αυτό της Premier League, μέσω του οποίου μπόρεσε να εκτοξεύσει τη χρηματιστηριακή του αξία τα τελευταία δύο χρόνια.

Ποντένσε: Σε όποια χώρα κι αν πάω, συναντώ φίλους του Ολυμπιακού, ελπίζω μια μέρα να επιστρέψω

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς