16.4 C
Athens

Αγραβάνης: Στην Ελλάδα έκανα τα πάντα, δεν έχω κάτι άλλο να δείξω

Ο Δημήτρης Αγραβάνης το καλοκαίρι αποφάσισε να αφήσει την Ελλάδα και να αγωνιστεί για πρώτη φορά στο εξωτερικό. Ο Έλληνας φόργουορντ σε συνέντευξη του αναφέρθηκε στην απόφαση του, αλλά και για τον στόχο του NBA και τη φετινή πορεία των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη.

Ο διεθνής φόργουορντ μίλησε στην ΕΡΑΣΠΟΡ και σημείωσε ότι στην Ελλάδα δεν είχε να δείξει κάτι, έκανε τα πάντα. Στόχος του είναι να καταφέρει να διακριθεί στο εξωτερικό και να κυνηγήσει το όνειρο του να αγωνιστεί στο NBA.

Για τον Ολυμπιακό ο Δημήτρης Αγραβάνης ανέφερε ότι έχει καλές πιθανότητες να βρεθεί ξανά στο Final Four, ενώ για τον Παναθηναϊκό σημείωσε ότι έπρεπε να πάρει τον Μπέικον από το καλοκαίρι

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για την παρουσία του στη Νάπολι: «Νομίζω πως βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Έχουμε κάνει δυο νίκες στα τελευταία δυο παιχνίδια, είμαστε αρκετά ψηλά στη βαθμολογία. Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι το επόμενο στην έδρα μας και είμαστε όλοι έτοιμοι για αυτό. Σίγουρα πιστεύω πως άλλοι στόχοι υπήρχαν στην αρχή της σεζόν, ωστόσο ανέβηκαν οι προσδοκίες με το πέρασμα του χρόνου. Βλέπουμε ότι έχουμε μια πολύ δυνατή ομάδα, που μπορεί να κερδίσει τον οποιοδήποτε στην Ιταλία, τόσο εντός έδρας, όσο και εκτός. Στόχος φυσικά είναι η οκτάδα για να συνεχίσουμε και στο Κύπελλο».

Για τις ήττες των ελληνικών ομάδων στην Ευρωλίγκα: «Σίγουρα και οι δυο ομάδες προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός βρήκε μπροστά του μια Μονακό που πάλευε και χρησιμοποιούσε έξυπνα το “physical game” της. Είναι καλή σε όλους τους τομείς. Διαβάζει καλά τις αδυναμίες των άλλων ομάδων, όμως ο Ολυμπιακός έχει κάνει εξαιρετικό ξεκίνημα και θεωρώ ότι θα κάνει μια καλή πορεία. Η Μονακό πιστεύω θα βρεθεί σίγουρα στο φάιναλ φορ γιατί έχει πολύ δύναμη στα γκαρντ της. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει τόσα μεγάλα ονόματα στα γκαρντ. Είναι τρομακτική η συνοχή και στην άμυνα που έχει. Μαζί με την Μακάμπι είναι οι πιο αθλητικές ομάδες.

Και ο Ολυμπιακός έχει πολλές πιθανότητες να πάει στο φάιναλ φορ. Είναι κάποιες ομάδες που ξεχωρίζουν, όπως η Εφές. Και η Βίρτους θα είναι πολύ δυνατή με τον Σενγκέλια και η Φενέρ είναι επίσης δυνατή.

Ο κόουτς Ράντονιτς παλεύει με το υλικό που έχει για το καλύτερο αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός πάλεψε σε μια δύσκολη έδρα, αλλά δυστυχώς έκανε πολλά εύκολα λάθη που του στοίχισαν. Οι βολές που χάνει προέρχεται από θέμα ψυχολογίας. Είναι καλύτερη ομάδα όσον αφορά τους ξένους της. Ο Μπέικον έπρεπε να αποκτηθεί από το καλοκαίρι, είναι φοβερός παίκτης και θα είναι ο σταρ της ομάδας».

Για την προηγούμενη ομάδα του, τον Προμηθέα Πατρών: «Ο Προμηθέας παίζει αυτό το μπάσκετ που έχει συνηθίσει να παίζει τα τελευταία χρόνια. Γρήγορο μπάσκετ, γρήγορη εκτέλεση, πολύ τρίποντο. Ίσως έχει κάποιες αδυναμίες στην άμυνα, ωστόσο θα βρει τα πατήματά του».

Για το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη: «Χαίρομαι απίστευτα για την πορεία του. Σίγουρα στην Ελλάδα με την ΑΕΚ που είναι επίσης δυνατή, είχε τις απουσίες του. Χαίρομαι για τον κόουτς Βασίλη και θα κάνει πολύ καλή πορεία φέτος».

Για τους στόχους του: «Στην Ελλάδα όλοι λένε πως κυριαρχώ γιατί είμαι στην Ελλάδα. Εγώ θα τους δείξω πως κυριαρχώ και στο εξωτερικό και θέλω να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο στην Ευρωλίγκα και να κυνηγήσω το ΝΒΑ αυτά τα χρόνια. Αυτός είναι ο στόχος μου. Στην Ελλάδα έκανα τα πάντα».

Για τη σχέση του με τον Γιάννη: «Κρατάω επαφή με τον Γιάννη και τώρα μιλάμε με βίντεο και μηνύματα. Βλέπω και τα παιχνίδια του όσο μπορώ. Έχει κάνει καταπληκτικό ξεκίνημα. Είναι ο καλύτερος μαζί με τον Στεφ Κάρι. Με έχει βοηθήσει κάθε του κουβέντα και στα δύσκολα παιχνίδια θυμάμαι πάντα τα λόγια του».

Για το αν θα είναι στα παράθυρα: «Θα είμαι στα παράθυρα. Έχουμε επικοινωνία με Ιτούδη και Μανωλόπουλο και με Ζήση. Μπορεί να έχουμε άλλα δύο ματς στην Ιταλία, όμως στο μυαλό μου έχει αρχίσει να μπαίνει το πολύ σημαντικό ματς της Εθνικής στα παράθυρα. Κοιτάζω πρώτα το παιχνίδι στην Κρήτη με την Λετονία και μετά το επόμενο παιχνίδι».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς