15 C
Athens

Σπόραρ: Η Αθήνα είναι πράσινη και άσπρη, ακόμα και η Ρεάλ θα ήταν περήφανη για το 9/9

Ο Άντραζ Σπόραρ ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι με τον Άρη πετυχαίνοντας το νικητήριο τέρμα των Πρασίνων στις καθυστερήσεις, με τον Σλοβένο φορ να επιστρέφει έπειτα από 2 εβδομάδες που ήταν εκτός με πρόβλημα τραυματισμού.

Σε δηλώσεις του σε Μέσο της πατρίδας του ο 28χρονος στράικερ του «τριφυλλιού» μίλησε  με περηφάνια για το μεγάλο, νικηφόρο σερί του Παναθηναϊκού (9/9), αλλά και το «χρυσό» γκολ που σημείωσε την περασμένη Κυριακή (23/10) στο 92ο λεπτό του αγώνα με τον Άρη, σημειώνοντας ότι «με 9 σερί νίκες θα ήταν περήφανες ακόμα και ομάδες όπως η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα και η Μπάγερν».

Αναλυτικά όσα είπε ο Σλοβένος επιθετικός στην ιστοσελίδα «planetnogomet»:

-Για το τι σκέφτηκε στο παιχνίδι με τον Άρη που χάρισε στον Παναθηναϊκό την 9η νίκη:

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν θυμάμαι καν αυτά τα πρώτα 10, 20 δευτερόλεπτα μετά το γκολ. Ήμουν σε έκσταση, με κυρίευσαν απίστευτα συναισθήματα. Το γήπεδο… εξερράγη από τον ενθουσιασμό, οι οπαδοί τρελάθηκαν, τα πάντα ήταν καταπληκτικά. Τρέλα, τρέλα και περισσότερη τρέλα».

-Για το αν δέχτηκε… παρατήρηση από το κλαμπ επειδή έβγαλε τη φανέλα στον πανηγυρισμό και πήρε κίτρινη κάρτα:

«Όχι, όχι, φυσικά όχι. Νομίζω πως η ομάδα θέλει να με δει να βγάζω την μπλούζα μου μ’ αυτόν τον τρόπο πολλές φορές. Αν, φυσικά, αυτό είναι αποτέλεσμα ενός γκολ στις καθυστερήσεις».

-Για την απουσία του στα δύο προηγούμενα ματς:

«Είχα ένα πρόβλημα με τον αστράγαλό μου, που δεν ήταν απόλυτα καλά. Γι’ αυτό ξεκίνησα στον πάγκο στο τελευταίο παιχνίδι και μπήκα μόνο στο δεύτερο μέρος. Επέστρεψα όμως γρηγορότερα απ’ ότι προέβλεπαν οι γιατροί, που περίμεναν να χρειαστώ περισσότερο χρόνο. Αλλά δούλεψα σκληρά, προπονήθηκα παρά τον πόνο και επιβραβεύτηκα για την προσπάθειά μου με τη γρηγορότερη δυνατή επιστροφή. Δεν μπορούσα να ζητήσω περισσότερα. Πέτυχα το νικητήριο τέρμα στο πρώτο παιχνίδι μετά τον τραυματισμό μου. Αλήθεια δεν μπορώ να παραπονεθώ».

-Για το ξεκίνημα της σεζόν και το 9/9:

«Είναι ένα επίτευγμα για το οποίο ακόμη και η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και η Μπάγερν θα ήταν περήφανες. Την ίδια ώρα, η ικανοποίηση είναι τεράστια, διότι ο Παναθηναϊκός δεν είχε τόσες πολλές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια. Πράγματι, η ομάδα ήταν σε κρίση και οικονομικά. Αλλά ο Σέρβος προπονητής Ιβάν Γιοβάνοβιτς ανέλαβε και ήδη από πέρυσι η ομάδα άρχισε να παίζει καλά και να παίρνει θετικά αποτελέσματα.

Το καλοκαίρι, η διοίκηση έκανε καλή δουλειά, κράτησε τον προπονητή κι έκανε ποιοτικές μεταγραφές. Οι οπαδοί αναγνώρισαν την καλή δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις κι έρχονται μαζικά στο γήπεδο. Ακόμη κι όταν αποκλειστήκαμε στην Ευρώπη αυτό δεν άλλαξε. Το γήπεδο είναι sold out σχεδόν κάθε φορά, τα εισιτήρια εξαφανίζονται μέσα σε λίγες ώρες πριν από κάθε ματς. Όλο αυτό μας δίνει έξτρα ενέργεια και δίνουμε περισσότερα απ’ ότι πραγματικά θα μπορούσαμε εκείνη τη στιγμή. Την ίδια ώρα πρέπει να παραδεχθούμε πως έχει βοηθήσει και η τύχη μέχρι τώρα. Υπήρχαν παιχνίδια που κερδίσαμε ακόμη κι αν δεν έπρεπε να τα κερδίσουμε. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο…».

-Για το αν η ομάδα φλερτάρει με το πρωτάθλημα:

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Τόσο οι παίκτες όσο και οι προπονητές και η διοίκηση της ομάδας. Αλλά την ίδια ώρα, γνωρίζουμε πως έχουν γίνει μόνο 9 αγωνιστικές. Έχουμε μακρύ δρόμο να διαβούμε, δεν πρέπει να πετάμε τόσο ψηλά στον ουρανό. Πρέπει να κρατήσουμε τα πόδια μας στο έδαφος και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε όπως κάνουμε μέχρι τώρα. Σκεφτόμαστε μόνο για το επόμενο παιχνίδι».

-Για την απόδοσή του:

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Έχω πετύχει τέσσερα τέρματα στο πρωτάθλημα, παρ’ ότι δεν έχω παίξει σε τρία παιχνίδια. Ξέρω πως απολαμβάνω την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη όλων στην ομάδα. Προπονούμαι καλά, παίζω τακτικά. Η αυτοπεποίθησή μου είναι σε υψηλά επίπεδα, δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά μετά από τέτοιο σερί νικών. Είμαι πολύ ευχαριστημένος πράγματι, αλλά θα επαναλάβω αυτό που είπα. Η σεζόν μόλις άρχισε σχεδόν. Είμαστε μόνο στον Οκτώβριο και ακόμη έχουμε περισσότερο από μισό χρόνο δυνατών τεστ μπροστά μας».

-Για το γεγονός πως αγωνίζεται μαζί με τους συμπατριώτες του Τσέριν και Βέρμπιτς:

«Χάρη σ’ αυτούς δεν είχα προβλήματα στο να προσαρμοστώ στο νέο περιβάλλον. Νομίζω το ίδιο ισχύει και για τον Μπένιαμιν. Ο Άνταμ ετοίμασε το έδαφος καλά για μας. Την ίδια ώρα, είναι σημαντικό πως ο προπονητής είναι Σέρβος, όπως κι ένας από τους βοηθούς του, ενώ και ο Σάρλια είναι Κροάτης. Όλοι οι άλλοι συμπαίκτες είναι επίσης υπέροχα παιδιά, μία τρομερή ατμόσφαιρα έχει δημιουργηθεί στα αποδυτήρια. Δεν αισθάνομαι καθόλου σαν να είμαι σε ξένη χώρα. Από την αρχή ένιωσα πως ήμουν σαν στο σπίτι μου, το οποίο είναι εντελώς ασυνήθιστο συναίσθημα όταν είσαι σε μία άλλη χώρα».

-Για τη συνεργασία με τον Βέρμπιτς στο γκολ με τον Άρη:

«Έπρεπε να του πω… πέντε φορές, που να μου δώσει την μπάλα για να το θυμηθεί (σ.σ. γελάει). Πέρα από την πλάκα. Το γεγονός πως ο Βέρμπιτς κι εγώ γνωριζόμαστε για μεγάλο διάστημα και καταλαβαίνουμε τέλεια ο ένας τον άλλον ακόμη και στο γήπεδο είναι σημαντικό. Μπορούμε να μιλάμε στην γλώσσα μας. Όταν το εξήγησα που να μου την δώσει στο ματς με τον Άρη το έκανα στην γλώσσα μας για να μην το καταλάβει κανένας από τους αντιπάλους».

-Για το αν υπάρχει χαρά στην ατμόσφαιρα στην Αθήνα εξαιτίας των αποτελεσμάτων:

«Η ευφορία αυτή είναι καταπληκτική. Με το που έφτασα στο αεροδρόμιο, αισθάνθηκα πως είναι να παίζεις στον Παναθηναϊκό. Όταν προσγειώθηκε το αεροπλάνο, βρήκα τον εαυτό μου σαν να είναι σ’ ένα πραγματικό τρελάδικο. Με περικύκλωσαν ενθουσιασμένοι οπαδοί. Δεν έχει διαφορά στην πόλη. Η Αθήνα είναι πράσινη και άσπρη, όπου και να πας, το ποδόσφαιρο σε ακολουθεί. Και όταν παίζεις στον Παναθηναϊκό, οι άνθρωποι της Αθήνας ξέρουν ποιος είσαι. Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο στην καριέρα μου. Ακόμη κι αν η Σπόρτινγκ είχε τρελούς οπαδούς που ζούσαν για την ομάδα.

Αλλά στην Αθήνα, όλα είναι σε μεγαλύτερη βαθμό. Οι άνθρωποι είναι σε έκσταση μετά από κάθε γκολ, κάθε νίκη. Είναι απίστευτη η ατμόσφαιρα στους αγώνες, την οποία δεν έχω αντικρίσει ξανά ποτέ. Απλά τρέλα. Μια… τρέλα! Κερδίζουμε αυτή τη στιγμή και φυσικά όλα είναι καλά, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ πως είναι να μην είναι καλά τα αποτελέσματα».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς