21 C
Athens

Formula 1: Ο Αλόνσο πήρε πίσω τους χαμένους βαθμούς από το Grand Prix των ΗΠΑ

Ο Φερνάντο Αλόνσο ξαναπαίρνει τους έξι βαθμούς από την έβδομη θέση που κατέκτησε στο Γκραν Πρι των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο διεξήχθη την περασμένη Κυριακή (23/10) στο Όστιν. Και αυτό γιατί η ποινή που είχε επιβληθεί στον οδηγό της Alpine ανετράπη, καθώς η γαλλική ομάδα κατάφερε να απορριφθεί η διαμαρτυρία της Haas, η οποία οδήγησε στην τιμωρία του δις παγκόσμιου πρωταθλητή.

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Κυριακής στο Όστιν η αμερικανική ομάδα υπέβαλε διαμαρτυρία με την αιτιολογία ότι ο Αλόνσο, ο οποίος ήταν έβδομος με το πέσιμο της καρό σημαίας, είχε ολοκληρώσει τον αγώνα με το μονοθέσιό του σε μη ασφαλή κατάσταση, μετά τη σύγκρουσή του με την Aston Martin του Λανς Στρολ.

Στον 41 ετών Ισπανό επιβλήθηκε ποινή 30 δευτερολέπτων μετά το τέλος του αγώνα, με αποτέλεσμα ο «πιλότος» από το Οβιέδο να «πέσει» στην 15η θέση της κατάταξης, χάνοντας τους έξι βαθμούς που είχε κατακτήσει μέσα στην πίστα.

Από την πλευρά τους, οι άνθρωποι της Alpine αμφισβήτησαν τη διαμαρτυρία της Haas, με το αιτιολογικό ότι είχε κατατεθεί 24 λεπτά μετά τη λήξη της σχετικής προθεσμίας, ωστόσο η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) απεφάνθη αρχικά στην Πόλη του Μεξικού ότι «δεν υπάρχει δυνατότητα ή δικαίωμα για οποιοδήποτε μέρος να «διαμαρτυρηθεί» για απόφαση των αγωνοδικών ή εναντίον της κλήσης του σε ακρόαση».

Όμως, η Alpine ζήτησε επανεξέταση του θέματος υπό το φως νέων αποδείξεων και μια νέα εκδίκαση το απόγευμα της Πέμπτης στο Μεξικό κατέληξε τελικά στο να κριθεί απαράδεκτη η αρχική διαμαρτυρία της Haas, καθώς κρίθηκε ότι η αμερικανική ομάδα θα μπορούσε να την είχε υποβάλει εντός των απαιτούμενων χρονικών ορίων.

Έτσι, ο Αλόνσο «ξαναπαίρνει» την έβδομη θέση και τους έξι βαθμούς που κατέκτησε στο Γκραν Πρι των ΗΠΑ.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς