17 C
Athens

Μπαρτζώκας: Πρέπει να ελέγχουμε τα συναισθήματά μας, κανείς δεν λέει ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έμεινε ευχαριστημένος από την εικόνα του Ολυμπιακού στο ματς με τη Μονακό. Ο προπονητής του Ολυμπιακού σημείωσε μετά την αναμέτρηση ότι δεν ήταν η βραδιά τους και τόνισε ότι έπαιξαν με τα συναισθήματα τους και όχι με την έξτρα πάσα.

Ο Έλληνας τεχνικός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη συγκλονιστική παρουσία του κόσμου της ομάδας. Ο Μπαρτζώκας σημείωσε ότι είναι ευγνώμων και ότι οι Ερυθρόλευκοι φίλαθλοι κατάλαβαν ότι σήμερα έκαναν μεγάλη προσπάθεια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Ήταν ένα σκληρό ματς, όπως το περιμέναμε. Η Μονακό είναι αθλητική ομάδα που παίζει πολύ με τη δύναμή της και έπρεπε να ματσάρουμε αυτή την κατάσταση. Δεν το κάναμε. Αφήσαμε τον Τζέιμς και τον Οκόμπο να νιώσουν άνετα στο παρκέ και να βάλουν 40κάτι πόντους. Δεν ήταν η βραδιά μας, πρέπει να συνεχίσουμε, να μάθουμε τι συνέβη απόψε. Αυτή είναι η EuroLeague, κάθε αγώνας είναι και διαφορετική ιστορία. Θέλαμε να υπερβάλλουμε σε κάποια πράγματα εξαιτίας της παρουσίας του κόσμου. Πρέπει να καταλαβαίνουμε που βρισκόμαστε, να ελέγχουμε τα συναισθήματά μας. Αντί να παίξουμε απλά, με την έξτρα πάσα, παίξαμε με τα συναισθήματά μας. Χάνεις, το ξεχνάς, προχωράς προς τον επόμενο αγώνα.

Το γεγονός ότι ο κόσμος μας υποστηρίζει, είναι εξαιρετικό. Ο κόσμος εκτιμάει την προσπάθειά μας και καταλαβαίνει ότι απόψε κάναμε προσπάθεια, σε λάθος κατεύθυνση, αλλά την κάναμε. Είμαι ευγνώμων, αλλά η δουλειά μου είναι ούτως ή άλλως δύσκολη. Η ομάδα έχει απαιτήσεις, δεν θα αλλάξουμε συνταγή, θα κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι κι αυτό είναι όλο. Ήταν καθοριστικό σημείο η αρχή του τρίτου δεκαλέπτου, όταν πήραμε διαφορά οκτώ πόντων. Είχαμε κακή εκτέλεση στην επίθεση, είχαμε πολλά λάθη που οδήγησαν σε αιφνιδιασμό της Μονακό. Σούταραν και δύσκολα σουτ, από απόσταση, θα τα αναλύσουμε αυτά. Στους έξι πόντους, τέσσερα-πέντε λεπτά πριν από το τέλος, πήραν βολές ο Τζέιμς κι ο Οκόμπο και δεν μπορούσαμε να ξαναμπούμε στο ματς.

Η Μονακό είχε δύο χειριστές, παίκτες με προσωπικότητα. Στο β’ μέρος έπρεπε να παίξουμε καλύτερη περιφερειακή άμυνα, να τους βάλουμε πιο δύσκολες συνθήκες στο παιχνίδι. Δεν κάνει καλό μια ήττα, κάθε αγώνας είναι τελικός. Όσο κερδίζεις, πρέπει να κερδίζεις. Ο κόσμος στη Μεσόγειο ενθουσιάζεται πολύ, πηγαίνει σε υπερβολές, δεν μπορείς να το απαγορεύσεις, ίσως και να το επιδιώκεις. Κανείς δεν λέει ότι είμαστε υπερομάδα, ούτε η καλύτερη στην Ευρώπη. Έχουμε ταλέντο, είμαστε καλή ομάδα και θα το αποδείξουμε και στα επόμενα ματς».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς