17.9 C
Athens

Αποκλεισμός με χαμένο πέναλτι στο 99′ για την Ατλέτικο, η Λίβερπουλ στους «16» με τριάρα στο Άμστερνταμ! (vid)

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε αποκλείστηκε με τον πιο σαδιστικό τρόπο στην ιστορία των ομίλων του Champions League με τριπλή χαμένη ευκαιρία μετά τη λήξη (!) - Πρόκριση στα νοκ άουτ για Λίβερπουλ, ακυρωθέν γκολ πρόκρισης της Τότεναμ στο 95'

Πιο… σαδιστικό αποκλεισμό από αυτόν που βίωσε η Ατλέτικο στο Champions League δεν πρέπει να έχει ξαναζήσει άλλη ομάδα! Οι Μαδριλένοι έμειναν στο 2-2 με τη Λεβερκούζεν στο Μετροπολιτάνο και το αποτέλεσμα έστειλε την Πόρτο στους «16», με τους Ροχιμπλάνκος να κινδυνεύουν ακόμα και με αποκλεισμό από την Ευρώπη.

 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο δεν μάσησε στη Μαδρίτη, προηγήθηκε στο 9′ με τον Ντιαμπί και παρά την ισοφάριση του Καράσκο βρήκε εκ νέου δίχτυα στο 29′ με τον Χάντσον-Οντόι. Ο Ντε Πάουλ στο 50′ ισοφάρισε ξανά για τους γηπεδούχους (2-2), ωστόσο οι Γερμανοί άντεξαν και ο Τουρπέν σφύριξε τη λήξη. Όμως, ο Γάλλος ξαφνικά αποφάσισε να εξετάσει στο VAR τις διαμαρτυρίες των παικτών του Ντιέγκο Σιμεόνε για χέρι στην περιοχή της Ατλέτικο, το ματς ξαναξεκίνησε και σφυρίχτηκε πέναλτι.

Ο Καράσκο ανέλαβε να εκτελέσει κι εκεί έλαβε χώρα ο πιο σοκαριστικός αποκλεισμός σε φάση ομίλων. Ο Χραντέτσκι απέκρουσε σε πρώτο χρόνο, στην επαναφορά η κεφαλιά κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ το σουτ που έγινε με την τρίτη σταμάτησε πάνω στον Καράσκο (!) που ήταν ο μοναδικός που στεκόταν μπροστά από τα άδεια δίχτυα!

 

Δεν θα μπορούσε να λείπει από τους «16» η Λίβερπουλ που πέρασε από το Άμστερνταμ επικρατώντας με 3-0 του Άγιαξ. Οι Κόκκινοι μπορεί φέτος να μην πείθουν με την εικόνα τους, ωστόσο ήταν όσο αποτελεσματικοί έπρεπε απέναντι σε έναν Αίαντα που βρίσκεται σε φάση αναδόμησης μετά τις πολλές αλλαγές και πωλήσεις το καλοκαίρι. Ο Σαλάχ με καταπληκτική λόμπα κόντρα στη ροή του ματς άνοιξε το σκορ στο 42′, ενώ στο 49′ ο Νούνιες με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 0-2, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ ο Έλιοτ στο 52′.

Η Νάπολι την ίδια ώρα επικρατούσε εύκολα με 3-0 της Ρέιντζερς (δύο γκολ ο Τζιοβάνι Σιμεόνε με σουτ στην κίνηση και κεφαλιά στο 11′ και στο 16′) και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα προκριθεί ως πρώτη.

Η Μπαρτσελόνα φιλοξένησε την Μπάγερν σε μια αναμέτρηση γοήτρου αφού ήδη οι Καταλανοί είχαν αποκλειστεί μετά τη νίκη της Ίντερ με τη Βικτόρια Πλζεν. Οι Βαυαροί πάντως δεν ήταν διόλου χαλαροί και πολύ εύκολα επικράτησαν με 0-3 στο Καμπ Νου με τα γκολ των Μανέ, Τσούπο-Μότινγκ και Παβάρ στις καθυστερήσεις.

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης επικράτησε με 2-1 της Μαρσέιγ στη Γερμανία με δύο καταπληκτικά γκολ που σημείωσαν με τρομερές εκτελέσεις οι Καμάντα και Κολό Μουανί στα πρώτα 27′ του αγώνα, όμως και οι δύο ομάδες διατηρούν ελπίδες πρόκρισης στους «16»! Κι αυτό γιατί οι Γάλλοι είναι τέταρτοι με 6 βαθμούς, έναν λιγότερο από τους Γερμανούς και τη Σπόρτινγκ που έμεινε στο 1-1 με την Τότεναμ στο Λονδίνο. Ο Έντουαρντς έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους που αμύνθηκαν υποδειγματικά, όμως δεν βρήκαν δεύτερο γκολ κι ο Μπεντανκούρ ισοφάρισε με κεφαλιά στο 80′. Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Χάρι Κέιν έκανε το 2-1 αλλά το γκολ δεν μέτρησε για οριακό οφσάιντ για να ακολουθήσει… χάος και κόκκινη στον Αντόνιο Κόντε!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ου ΟΜΙΛΟΥ

Άγιαξ – Λίβερπουλ 0-3 (42′ Σαλάχ, 49′ Νούνιες, 52′ Έλιοτ)

 

Νάπολι – Ρέιντζερς 3-0 (11′, 16′ Σιμεόνε, 80′ Έστιγκαρντ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Νάπολι 15

2. Λίβερπουλ 12

3. Άγιαξ 3

4. Ρέιντζερς 0

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2ου ΟΜΙΛΟΥ

Μπριζ – Πόρτο 0-4 (33′, 70′ Ταρεμί, 57′ Εβανίλσον, 60′ Εουστάκιο)

 

Ατλέτικο Μαδρίτης – Λεβερκούζεν 2-2 (22′ Καράσκο, 50′ Ντε Πάουλ / 9′ Ντιαμπί, 29′ Χάντσον-Οντόι)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μπριζ 10

2. Πόρτο 9

3. Ατλέτικο Μαδρίτης 5

4. Λεβερκούζεν 4

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 3ου ΟΜΙΛΟΥ

Ίντερ – Βικτόρια Πλζεν 4-0 (35′ Μιχιταριάν, 42′, 66′ Τζέκο, 87′ Λουκάκου)

 

Μπαρτσελόνα – Μπάγερν 0-3 (10′ Μανέ, 31′ Τσούπο-Μότινγκ, 90+5′ Παβάρ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μπάγερν 15

2. Ίντερ 10

3. Μπαρτσελόνα 4

4. Βικτόρια Πλζεν 0

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 4ου ΟΜΙΛΟΥ

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Μαρσέιγ 2-1 (3′ Καμάντα, 27′ Κολό Μουανί / 22′ Γκεντουζί)

Τότεναμ – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-1 (80′ Μπεντανκούρ / 22′ Έντουαρντς)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Τότεναμ 8

2. Σπόρτινγκ Λισαβόνας 7

3. Άιντραχτ Φρανκφούρτης 7

4. Μαρσέιγ 6

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς