21.2 C
Athens

Μπουρζ – Ολυμπιακός 67-61: Η διαιτησία έβαλε φρένο στην τρομερή ερυθρόλευκη επιστροφή

Οι νταμπλούχες Ελλάδας επέστρεψαν από το -18 αλλά οι διαιτητικές αποφάσεις των τελευταίων λεπτών δεν επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να ολοκληρώσει μια επική ανατροπή

Ένα κακό πρώτο δεκάλεπτο σε μια πολύ σκληρή έδρα και ορισμένες διαιτητικές αποφάσεις στο τέλος που σηκώνουν αρκετή συζήτηση, οδήγησαν τον Ολυμπιακό στην πρώτη του ήττα στην πρεμιέρα της φάσης της EuroLeague Γυναικών απέναντι στην ισχυρή Μπουρζ.

Οι Γαλλίδες απέκλεισαν την περασμένη σεζόν στη φάση των «8» του EuroCup την ομάδα του Μάρτινς Ζίμπαρτς κι εν συνεχεία κατέκτησαν τόσο το ευρωπαϊκό τρόπαιο όσο και το πρωτάθλημα στη χώρα τους με απόλυτη υπεροχή. Φέτος όμως ο Ολυμπιακός έδειξε στην πράξη πως είναι ακόμα δυνατότερος, επέστρεψε από το -18 (!) κι έφτασε κοντά σε μια σπουδαία ανατροπή αφού πλησίασε στο -1.

Συγκεκριμένα, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος η Στραουτμάνε με τρίποντο και η Αγιούσο με 2/2 βολές μείωσαν σε 58-57, με τον Ολυμπιακό να βγάζει μεγάλες άμυνες αλλά τη διαιτητή να χρεώνει στα 17″ με επιθετικό φάουλ (!) τη Σταμολάμπρου και με το σκορ στο 63-61. Η Μπουρζ έβαλε και τις δύο, η Στραουτμάνε έχασε το τρίποντο και εκεί οι γηπεδούχες με ακόμα δύο βολές διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα. Μετά το τέλος του ματς ο Μάρτινς Ζίμπαρτς περίμενε τη διαιτητική τριάδα του αγώνα και τα είπε σε ήρεμο τόνο μαζί της για κάποιες αμφισβητούμενες φάσεις.

Οι Ερυθρόλευκες πλέον έχουν μπροστά τους την αναμέτρηση με τις Εσπερίδες στο πρωτάθλημα της Α1 (30/10) ενώ ακολούθως έχουν μπροστά τους το ματς με την Πολκοβίτσε για τη 2η αγωνιστική της EuroLeague στο ΣΕΦ όπου θα κυνηγήσουν την πρώτη τους νίκη.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-13, 36-24, 54-39, 67-61

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς