24.6 C
Athens

Στους «16» του Champions League η Ίντερ και στο Europa η Μπαρτσελόνα, η Πόρτο διέσυρε με τεσσάρα την Μπριζ (vid)

Ο υποβιβασμός της Μπαρτσελόνα στο Europa League επικυρώθηκε και μαθηματικά, τα έφαγε μαζεμένα η Μπριζ που μέχρι απόψε δεν είχε δεχτεί γκολ στον όμιλο

Η Ίντερ γνώριζε πως με μια απλή νίκη με τη Βικτόρια Πλζεν θα εξασφάλιζε και μαθηματικά κάτι που έμοιαζε φαινομενικά αδύνατο πριν την έναρξη της φάσης των ομίλων του Champions League. Οι Νερατζούρι ισοπέδωσαν με 4-0 τους Τσέχους στο Μεάτσα και προκρίθηκαν ως δεύτεροι στέλνοντας την Μπαρτσελόνα οριστικά (και για δεύτερη σερί χρονιά) στο Europa League.

Ο Στάνεκ ύψωσε τείχος για 35′ απέναντι στην ομάδα του Ιντζάγκι όμως στη συνέχεια δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Από τη σέντρα του Μπαστόνι ο Μιχιταριάν άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, ενώ ο Τζέκο με άλλα δύο γκολ έκανε το 3-0 για να διαμορφώσει το 4-0 ο Λουκάκου στο 87′ στην επιστροφή του στη δράση.

Η Πόρτο εξασφάλισε τρίποντο μισή-πρόκριση στο Μπριζ με το εντυπωσιακό 0-4 κόντρα στην ομώνυμη ομάδα. Οι Δράκοι πήραν εκδίκηση για τον διασυρμό – με το ίδιο σκορ – από τους Βέλγους στον πρώτο αγώνα στο Ντραγκάο και τελευταία αγωνιστική μπορούν να διεκδικήσουν ακόμα και την πρώτη θέση.

Ο Ταρεμί στο 33ο λεπτό αξιοποίησε το λάθος του Μέχελε και παραβίασε την εστία του απροσπέλαστου Μινιολέ, ο οποίος δεν είχε δεχθεί γκολ στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές. Οι Βέλγοι δεν είχαν την εικόνα προηγούμενων αναμετρήσεων και στο 57′ από νέο λάθος του Σιλά ο Εβανίλσον χρίστηκε σκόρερ κι ενώ έξι λεπτά νωρίτερα ο Ντιόγκο Κόστα σταμάτησε δις (!) – διατάχθηκε επανάληψη – από το σημείο του πέναλτι τους Φανάκεν και Λανγκ. Ο Εουστάκιο με διπλή προσπάθεια στο 60′ πέτυχε τρίτο γκολ ενώ ο Ταρεμί με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 70′ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2ου ΟΜΙΛΟΥ

Μπριζ – Πόρτο 0-4 (33′, 70′ Ταρεμί, 57′ Εβανίλσον, 60′ Εουστάκιο)

 

Ατλέτικο Μαδρίτης – Λεβερκούζεν (22:00)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μπριζ 10

2. Πόρτο 9

3. Ατλέτικο Μαδρίτης 4

4. Λεβερκούζεν 3

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 3ου ΟΜΙΛΟΥ

Ίντερ – Βικτόρια Πλζεν 4-0 (35′ Μιχιταριάν, 42′, 66′ Τζέκο, 87′ Λουκάκου)

 

Μπαρτσελόνα – Μπάγερν (22:00)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μπάγερν 12

2. Ίντερ 10

3. Μπαρτσελόνα 4

4. Βικτόρια Πλζεν 0

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς