17.6 C
Athens

Διπλό πρόκρισης στην Αυστρία η Τσέλσι, με 3-0 κόντρα στην Κοπεγχάγη η πρώτη εντός έδρας νίκη της Σεβίλλης (vid)

Μια τεράστια εκτός έδρας νίκη στην Αυστρία κόντρα στη Ζάλτσμπουργκ πανηγύρισε η Τσέλσι (1-2) για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League στο ορθάνοιχτο 5ο γκρουπ και προκρίθηκε μαθηματικά στη φάση των «16» της διοργάνωσης. Η πρωταθλήτρια Αυστρίας ελπίζει ακόμα για πρόκριση στα νοκ άουτ αφού έχει τρεις βαθμούς λιγότερους από τους Μπλε.

Η ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ δεν έθελξε με την απόδοσή της αλλά ήταν όσο αποτελεσματική χρειαζόταν και έβαλε δύο πανέμορφα γκολ για να πετύχει τον στόχο της. Ο Κόβατσιτς με μακρινό σουτ έκανε το 0-1 στο 23′ που ήταν σκορ ημιχρόνου, αλλά οι Αυστριακοί μπόρεσαν να ισοφαρίσουν προσωρινά στο 49′ με το πλασέ στην κίνηση του Αδάμου από την υπέροχη σέντρα του Βέμπερ από τα αριστερά.

 

Οι παίκτες του Ματίας Γέσλε έφτασαν κοντά στην ανατροπή όμως ο Πάβλοβιτς δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, μιας και ο Τιάγκο Σίλβα πρόλαβε να απομακρύνει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Οι φιλοξενούμενοι τιμώρησαν την αναποτελεσματικότητα των γηπεδούχων και στο 64′ ο Χάβερτς από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής κεραυνοβόλησε με σουτ-δυναμίτη τον Κεν για να διαμορφώσει το τελικό 1-2.

ΠΡΩΤΗ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΒΙΛΛΗ, 4η ΣΤΟΝ 7ο ΟΜΙΛΟ Η ΝΕΑΝΙΚΗ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

Η Σεβίλλη εξασφάλισε τουλάχιστον την 3η θέση που δίνει εισιτήριο για τα νοκ άουτ του Europa League καθώς επικράτησε έστω και δύσκολα με 2-0 της Κοπεγχάγης στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν». Οι Ανδαλουσιάνοι ναι μεν κυριάρχησαν, όμως δυσκολεύτηκαν να φτιάξουν μεγάλες φάσεις και χρειάστηκαν την είσοδο του Εν Νεσιρί στο δεύτερο μέρος για να βρουν τη λύση.

 

Ο Μαροκινός πέρασε αλλαγή με την έναρξη του δευτέρου μέρους και στο 61′ από την υπέροχη σέντρα του Πάπου Γκόμες έκανε με κεφαλιά το 1-0. Στο 70′ χρειάστηκε να βγει αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού, με τους Δανούς να έχουν δοκάρι με τον Μπάρτζι και να χάνουν ευκαιρία να ισοφαρίζουν.

Τέλος στο άγχος των Ανδαλουσιάνων έβαλαν πρώτα ο Ίσκο στο 88′ όταν με ένα τρομερό σουτ με πολλά φάλτσα εκτός περιοχής έκανε το 2-0 και στις καθυστερήσεις ο Μοντιέλ που πήρε το ριμπάουντ στην επέμβαση του Γκραμπάρα στο πρώτο σουτ του Λαμέλα για το τελικό 3-0.

 

Οι παίκτες του Χόρχε Σαμπαόλι πανηγύρισαν την πρώτη τους φετινή νίκη σε όλες τις διοργανώσεις εντός έδρας (!) την ώρα που η Κοπεγχάγη τερματίζει οριστικά τέταρτη.

Το θετικό για τους Δανούς είναι πως κατέγραψαν ιστορικό ρεκόρ αφού παρέταξαν έξι παίκτες κάτω των 20 ετών στην αρχική ενδεκάδα που αποτελεί κάτι πρωτοφανές στην ιστορία του Champions League (το 2009 η Άρσεναλ είχε παρατάξει πέντε παίκτες στην ήττα με 1-0 από τον Ολυμπιακό), ενώ ως αλλαγή αγωνίστηκαν επίσης ένας 18χρονος κι ο 16χρονος Μπάρτζι που είχε το δοκάρι.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 5ου ΟΜΙΛΟΥ

Ζάλτσμπουργκ – Τσέλσι 1-2 (49′ Αδάμου / 23′ Κόβατσιτς, 64′ Χάβερτς)

 

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Μίλαν (22:00)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Τσέλσι 10

2. Ζάλτσμπουργκ 6

3. Μίλαν 4

4. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 4

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 7ου ΟΜΙΛΟΥ

Σεβίλλη – Κοπεγχάγη 3-0 (61′ Εν Νεσιρί, 88′ Ίσκο, 90+2′ Μοντιέλ)

 

Ντόρτμουντ – Μάντσεστερ Σίτι (22:00)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μάντσεστερ Σίτι 10

2. Ντόρτμουντ 7

3. Σεβίλλη 5

4. Κοπεγχάγη 2

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς