21.4 C
Athens

Απομακρύνεται το Final Four από το Κάουνας: Δεν δίνει χρήματα η λιθουανική κυβέρνηση

«Βόμβα» για το Final Four της EuroLeague: απομακρύνεται το Κάουνας λόγω της άρνησης της λιθουανικής κυβέρνησης να προβεί σε χρηματοδότηση, επικαλούμενη τα οικονομικά προβλήματα που έχουν προκύψει από οικονομική και ενεργειακή κρίση

Οι ιθύνοντες της EuroLeague ήθελαν το Final Four της φετινής διοργάνωσης να γίνει στη Λιθουανία και συγκεκριμένα στο Κάουνας. Η προοπτική αυτή, όμως, φαίνεται πως απομακρύνεται, καθώς η λιθουανική κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να δώσει χρήματα για να διοργανώσει την τελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης σύμφωνα με δημοσίευμα της Mozzart Sport.

Η λιθουανική κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει περικοπές λόγω της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης, που πλήττει όλη την Ευρώπη. Η Ζαλγκίρις Κάουνας δεν έλαβε την χρηματική αποζημίωση (1 εκατομμύριο ευρώ) και αυτό κάνει τη λιθουανική ομάδα να οπισθοχωρεί στο ενδεχόμενο να διοργανώσει το Final Four.

Ο GM της Ζαλγκίρις, Παούλιους Μοτεγιούνας, επιβεβαίωσε τα παραπάνω και ξεκαθάρισε ότι δύσκολα θα μπορέσει η ομάδα να διοργανώσει το Final Four. «Η κυβέρνηση μας ενημέρωσε ότι δεν θα διαθέσουν κονδύλια στην ομάδα λόγω κρίσης. Μας ξεκαθάρισαν ότι δεν υπάρχουν χρήματα στον προϋπολογισμό για τη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων.

Έχουμε ετοιμάσει όλο το πλάνο για την Ευρωλίγκα, με τη βοήθεια των τοπικών αρχών είμαστε έτοιμοι να διοργανώσουμε το F4. Εξακολουθούμε να ελπίζουμε ότι η Κυβέρνηση θα μπορέσει ακόμα να μας βοηθήσει. Γενικά πλέον όλα είναι στην Ευρωλίγκα, περιμένουμε την απάντησή τους. Οι πιθανότητες να διοργανώσουμε το F4 είναι ελάχιστες».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς