24.6 C
Athens

Μπουντούτσνοστ – Προμηθέας 95-89: Επέστρεψε από το -20 αλλά λύγισε στην παράταση

Την πρώτη του ήττα υπέστη ο Προμηθέας στο EuroCup καθώς λύγισε εκτός έδρας από τη Μπουντούτσνοστ στην παράταση με 95-89. Οι Πατρινοί έκαναν συγκλονιστική προσπάθεια στο τέταρτο δεκάλεπτο και επέστρεψαν από το -20 αλλά δεν τα κατάφεραν στο έξτρα πεντάλεπτο.

Στα τελευταία δευτερόλεπτα, όμως, οι Πατρινοί δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το προβάδισμα τους και η Μπουντούτσνοστ έστειλε το ματς στην παράταση. Στο έξτρα πεντάλεπτο οι παίκτες του Γιατρά είχαν μείνει από δυνάμεις. Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν μόλις δύο καλάθια και τελικά γνώρισαν την ήττα. Κορυφαίος για τους ηττημένους ήταν ο Γιανγκ με 22 πόντους.

Καταστροφική δεύτερη περίοδος για τον Προμηθέα

Η Μπουντούτσνοστ ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και γρήγορα προηγήθηκε με double score (10-5). Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τα ηνία στο σκορ, αλλά ο Προμηθέας με όπλο του τα τρίποντα έμενε κοντά στο σκορ (16-14). Οι άμυνες στο πρώτο δεκάλεπτο πήγαν περίπατο και χαρακτηριστικό ήταν ότι σημειώθηκαν 49 πόντοι (26-23).

Οι γηπεδούχοι δεν επιχειρούσαν πολλά τρίποντα (1/4) και χτύπαγαν τον Προμηθέα στη ρακέτα, όπου είχαν φανερή υπεροχή (14/19 δίποντα)! Οι Πατρινοί είχαν επιθετικό πρόβλημα, καθώς εγκλωβίστηκαν στην σκληρή άμυνα της Μπουντούτσνοστ. Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό για τον Προμηθέα. Οι Πατρινοί δέχθηκαν επί μέρους σκορ 24-9 και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 15 πόντους (50-35).

Αδιανόητη αντεπίθεση από τον Προμηθέα, έφερε τούμπα το ματς στο τέταρτο δεκάλεπτο

Ο Προμηθέας Πάτρας δεν μπόρεσε να αλλάξει τη ροή στο τρίτο δεκάλεπτο. Η ομάδα της Πάτρας είχε σοβαρά επιθετικά προβλήματα και δεν έβρισκε εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι. Η Μπουντούτσνοστ είχε τον πλήρη έλεγχο και προηγήθηκε ακόμη και με 20 πόντους (67-47).

Η ομάδα του Μάκη Γιατρά, όμως, δεν τα παράτησε. Ο Προμηθέας με ένα εκπληκτικό επί μέρους σκορ στο τελευταίο δεκάλεπτο έφερε τούμπα το παιχνίδι. Οι Πατρινοί σημείωσαν 27 πόντους στην τελευταία περίοδο και με καταιγισμό τριπόντων έκανε την ανατροπή (77-79) 37” πριν το φινάλε του ματς!

Ο Άλφα Καμπά 27” πριν το τέλος πήρε το σημαντικότερο επιθετικό ριμπάουντ. Ο παίκτης της Μπουντούτσνοστ σκόραρε και έφερε το ματς στα ίσια (79-79). Ο Γιανγκ πέτυχε ένα εκπληκτικό λέι απ 7” πριν το φινάλε και έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους (79-81), αλλά δεν πρόσεξε. Ο Μπουθ βρήκε ελεύθερη διάβαση και ισοφάρισε ξανά 2,2” πριν το τέλος. Ο Τσαϊρέλης στην τελευταία φάση δέχθηκε εντυπωσιακό στοπ και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Ο Προμηθέας ήταν άστοχος στην παράταση και ξεκίνησε με 4 χαμένα ελεύθερα τρίποντα. Η Μπουντούτσνοστ αντίθετα με σερί 7-0 κατάφερε να ξεφύγει και να πάρει σημαντική διαφορά (87-81). Οι Πατρινοί δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν και τελικά ηττήθηκαν με 95-89.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-23, 50-35, 69-52, 81-81, 95-89

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς