16.6 C
Athens

Ολυμπιακός: Εμβιλά, ο παίκτης-κλειδί του Μίτσελ στο πλάνο για τη Φράιμπουργκ

Ο Γάλλος αμυντικός μέσος συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες να αγωνιστεί ως στόπερ και παρότι αντιμετωπίζει ενοχλήσεις αποτελεί τον παίκτη πάνω στον οποίο ο Μίτσελ στήνει το πλάνο του για την πολύ απαιτητική αναμέτρηση με τη Φράιμπουργκ

Με συνολικά 23 ποδοσφαιριστές αλλά και αρκετές απουσίες (ειδικά στην άμυνα) θα ταξιδέψει στη Γερμανία ο Ολυμπιακός που έχει μπροστά του μια μεγάλη πρόκληση και μια πολύ δύσκολη μάχη με τη Φράιμπουργκ της μιας ήττας (από την Μπάγερν) στα τελευταία 14 παιχνίδια ανεξαρτήτως διοργάνωσης. Η ομάδα του Κρίστιαν Στράιχ έχει ήδη προκριθεί αλλά θα αντιμετωπίσει με σοβαρότητα και χωρίς πολλές αλλαγές τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Από την άλλη ο Μίτσελ έχει να διαχειριστεί αρκετά ζητήματα λόγω απουσιών ξανά στην άμυνα με τον Γιαν Εμβιλά να αποτελεί το κλειδί για το πώς θα παρατάξει την ομάδα του και σε τι σχηματισμό.

Ο Γάλλος αμυντικός μέσος δεν βρίσκεται στο 100% λόγω ενοχλήσεων στη γάμπα αλλά θα αγωνιστεί βασικός και μένει να φανεί αν θα αποτελέσει τον τρίτο στόπερ στο πιθανό 5-3-2 του Μίτσελ.

Ο Ισπανός ενδεχομένως να ακολουθήσει… πλάνο «Μπακού» για να περιορίσει τους πολύ επιθετικούς Γερμανούς που βρίσκονται σε τρομερή φόρμα και διανύουν την καλύτερη φάση στην ιστορία τους.

Ο Μίτσελ θα περιμένει και την τελευταία προπόνηση στη Γερμανία την Τετάρτη όμως το ενδεχόμενο να παρατάξει την ομάδα του με δύο επιθετικούς είναι κάτι παραπάνω από πιθανό (Γκάρι Ροντρίγκες με Ελ Αραμπί ή Ουί Τζο, με τον Κορεάτη να είναι το αουτσάιντερ).

Ο Ντόη θα βρίσκεται στο αρχικό σχήμα εφόσον δεν προκύψει κάτι και σε περίπτωση πεντάδας σίγουρα θα έχει στο πλευρό του τον Μπα (ή τον Ρέτσο) και τον Εμβιλά, με τον Γάλλο να αποτελεί το «κλειδί» για την πρώτη πάσα ενώ θα έχει μπροστά του σε αυτή την περίπτωση τον Χουάνγκ κι έναν εκ των Κούντε / Μπουχαλάκη.

Αντιλαμβάνεται κανείς πως ο Εμβιλά είναι υπεραπαραίτητος στο πλάνο του Μίτσελ είτε ως στόπερ είτε ως καθαρός αμυντικός χαφ αφού αυτή τη στιγμή κανένας άλλος στο ρόστερ δεν έχει τη δική του ευχέρεια με την μπάλα στα πόδια αλλά και τη δυναμική του στην κάλυψη χώρων. Θυμίζουμε άλλωστε πως ο Σαμασέκου δεν έχει δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς