16.6 C
Athens

Ολυμπιακός: Ο Κάνααν βρήκε ρυθμό και αυτοπεποίθηση στο Αλεξάνδρειο

Ο Αμερικανός άσος των Πειραιωτών ήταν «καυτός» από τα 6,75μ. στη Θεσσαλονίκη και έκλεισε το μάτι στον Γιώργο Μπαρτζώκα για ανάλογη συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη

O Αϊζάια Κάνααν φώναξε «παρών» στη Θεσσαλονίκη, καθώς στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Άρη ήταν ένας από τους διακριθέντες των Ερυθρολεύκων με εξαιρετικά ποσοστά από το τρίποντο (60%, 4/7) και αρκετή ενέργεια στο παρκέ που μετουσιώθηκε σε 14 πόντους και 3 ασίστ στα 22 λεπτά συμμετοχής του.

Ο Αμερικανός άσος έδειξε να ανεβάζει στροφές ενόψει του αγώνα με τη Μονακό στο κατάμεστο ΣΕΦ και ο Μπαρτζώκας χαμογέλασε διπλά για την καλή του παρουσία σε επίθεση και άμυνα, σε μία ψυχολογική τόνωση που είχε ανάγκη.

Αυτή ίσως να ήταν η αρχή για έναν σουτέρ που η κλάση του είναι δεδομένη, αλλά χρειαζόταν και ένα ψυχολογικό boost για να πάρει τα πάνω του.

Αυτό ήρθε στην έδρα του Άρη και πλέον ο Αμερικανός άσος έχει μπροστά του το στοίχημα να δείξει τα ίδια ή και καλύτερα στοιχεία στο σαφώς πιο απαιτητικό σκηνικό της Euroleague, αρχής γενομένης από το δύσκολο ματς με τη Μονακό στο κατάμεστο ΣΕΦ το βράδυ της Πέμπτης (27/10).

Με 3/12 δίποντα και 6/22 τρίποντα σε Super Cup, Basket League και EuroLeague μέχρι το ματς της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη ο Κάνααν ήταν ο μοναδικός επιθετικός «πονοκέφαλος» του Μπαρτζώκα έως τώρα στην εντυπωσιακή εκκίνηση των Πειραιωτών, αλλά ο Αμερικανός δεν είναι τυχαίος και όσο περισσότερο «χτίζει» την αυτοπεποίθησή του μέσα από τα ματς στην Basket League, τόσο πιο ανταγωνιστικός και εύστοχος θα γίνεται στην Ευρώπη.

Ούτως ή άλλως μόνο τυχαία δεν ήταν η εξαιρετική περσινή του σεζόν με την Ούνικς Καζάν στην Ευρωλίγκα, όπου μέτρησε κατά μέσο όρο 35% από τα 6,75μ.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς