21.4 C
Athens

NBA: Οι απόλυτοι Μπλέιζερς συνεχίζουν με σπασμένα φρένα, οι Γκρίζλις πήραν το ντέρμπι με τους Νετς (vid)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ανφέρνι Σάιμονς που τα έκανε όλα στο παρκέ μέσα σε μόλις 6 λεπτά οι ασταμάτητοι Μπλέιζερς στην έναρξη της νέας σεζόν του NBA λύγισαν τους Νάγκετς με 135-110 κάνοντας το 4-0 στην αρχή της regular season.

Ο ταλαντούχος γκαρντ των Μπλέιζερς πέτυχε 22 πόντους σε έξι λεπτά (!) στην τρίτη περίοδο, κι εκεί που η ομάδα του βρισκόταν πίσω με έξι στο ημίχρονο, ξέφυγε στο +13 και στο τέλος κέρδισε με περίπατο τους Νάγκετς στο Πόρτλαντ.

Ο Σάιμονς έβαλε έξι τρίποντα σε αυτό το μικρό διάστημα (7/12 συνολικά και πέντε ασίστ) κι οι Μπλέιζερς βρέθηκαν από το -2 όταν ξεκίνησε, στο +13. The rest is history, που λένε και οι Αμερικάνοι.

Κορυφαίος των ηττημένων Νάγκετς ήταν ο Άαρον Γκόρντον με πόντους, ενώ ο Μάικλ Πόρτερ πρόσθεσε 18.

Στο άλλο μεγάλο ματς της βραδιάς, ο Τζο Μοράντ πέτυχε 38 πόντους κι ο Ντέσμοντ Μπέιν άλλους τόσους, σε ένα παιχνίδι που το αντίπαλο δέος, ο Κέβιν Ντουράντ και ο Κάιρι Ίρβινγκ των Νετς πέτυχαν από 37 πόντους έκαστος, με τους Γκρίζλις να παίρνουν καθαρή νίκη με 134-124 στο Μέμφις, μετά από μία απίστευτη ντερμπάρα.

Οι Γκρίζλις έφτασαν στο 3-1 με τον Σάντι Αλντάμα να έρχεται με 17 πόντους δίπλα στο δίδυμο των γκαρντ του Μέμφις για να συνεχίσει τις καλές του εμφανίσεις ως βασικός της ομάδας του αντί του τραυματία, Τζάρεν Τζάκσον.

Στον αντίποδα, για το Μπρούκλιν ο Ντουράντ είχε 14/20 σουτ (1/3 τρίποντα), ενώ ο Κάιρι Ίρβινγκ που επίσης πέτυχε 37 πόντους, ευστόχησε σε 14/24 σουτ.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς