14.3 C
Athens

Λεβαδειακός – ΑΕΚ 0-2: Άνετη στη Λιβαδειά με ένα ακόμη πέναλτι… χάδι

Η Ένωση πέρασε με νίκη από την «κιτρινόμαυρη» Βοιωτία χάρη στην ποιότητα του Λιβάι Γκαρσία και το αυστηρό πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής Βεργέτης πάνω στον Γκατσίνοβιτς, σε μία φάση που ούτε το VAR μπόρεσε να αλλάξει την αρχική απόφαση του Έλληνα ρέφερι

Η ΑΕΚ πέρασε με άνεση (0-2) από την έδρα του Λεβαδειακού χάρη σε δύο τέρματα του φορμαρισμένου Λιβάι Γκαρσία, το ένα με όμορφη κεφαλιά και το άλλο από το σημείο του πέναλτι μετά από αυστηρή υπόδειξη του διαιτητή Βεργέτη σε μονομαχία του Χάμοντ με τον Γκατσίνοβιτς.

Τρίποντο που φέρνει την Ένωση μόνη δεύτερη με 21 βαθμούς ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην OPAP Arena και την ομάδα της Βοιωτίας παρέα με τον Ιωνικό στον πάτο της κατάταξης με μόλις 3 βαθμούς και καμία νίκη ως τώρα στο πρωτάθλημα.

Οι Κιτρινόμαυροι του Ματίας Αλμέιδα, που ήταν σα να αγωνίζονται εντός έδρας λόγω της παρουσίας περίπου 2.000 οπαδών τους στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου Λιβαδειάς, καθάρισαν την υπόθεση νίκη στο δεύτερο ημίχρονο με μεγάλο πρωταγωνιστή ξανά τον Λιβάι Γκαρσία, που συνεχίζει να σκοράρει ως «εννιάρι».

Το ματς είχε σχετικά αργό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο με την ΑΕΚ να έχει μεν την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα, αλλά να μη γίνεται ιδιαίτερα απειλητική μπροστά από την εστία του Μάρκοβιτς.

Από την άλλη ο Λεβαδειακός ήταν για άλλο ένα παιχνίδι ανύπαρκτος επιθετικά, ολοκληρώνοντας το ματς με μόλις δύο τελικές στην εστία και κατοχή μπάλας στο 35%.

Η ΑΕΚ γυρνούσε την μπάλα με υπομονή και μία μεγαλύτερη επιθετικότητα στο δεύτερο ημίχρονο και έδειχνε ότι αργά ή γρήγορα θα βρει τον τρόπο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα των Βοιωτών.

Αυτό τελικά έγινε στο 50ο λεπτό με τον Ελίασον να βγάζει συστημένη σέντρα στον Λιβάι Γκαρσία από τα δεξιά και τον Αφρικανό άσο να «γράφει» το 0-1 με καρφωτή κεφαλιά.

Πριν προλάβει να… αγχωθεί μπαίνοντας στο τελευταίο 20λεπτο με το εύθραυστο 1-0 η Ένωση βρήκε και δεύτερο τέρμα, ξανά μέσω της βούλας.

Ο Γκατσίνοβιτς έπεσε μάλλον εύκολα στη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων μετά από παράβαση-χάδι του Χάμοντ, τη στιγμή που ο Σέρβος άσος έχει αρχίσει να πέφτει πολύ πριν την επαφή με τον αντίπαλό του.

Με αυτό τον τρόπο και αφού η φάση πέρασε από το σκανάρισμα του VAR o Γκαρσία έστησε την μπάλα στα 11 βήματα και κέρδισε τον Μάρκοβιτς για το τελικό 0-2. Πέμπτη σερί νίκη με τέρματα 13-1 για το σύνολο του Αλμέιδα, συνεχίζει χωρίς νίκη ο άνευρος Λεβαδειακός.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ 0-2

Διαιτητής: Βεργέτης

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

ΓΚΟΛ: 50′, 70′ Λιβάι Γκαρσία

Λεβαδειακός (Βέλιτς): Μάρκοβιτς, Τσάπρας, Βινίσιους, Λιάγκας, Παναγιώτου, Λούα Λούα (85′ Γιαννιώτας), Μουτίνιο, Νίκας, Μεχία, Χάμοντ (81′ Σκβάρκα), Τορό (63′ Πέτρε).

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Πινέδα (72′ Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς, Ελίασον (79′ Μάνταλος), Αραούχο, Γκαρσία (90+2′ Γαλανόπουλος).

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς