15 C
Athens

Παρελθόν από τον πάγκο της Άντερλεχτ ο Μαζού, μετά το επεισοδιακό ντέρμπι με την Σταντάρ Λιέγης

Η Άντερλεχτ αποφάσισε σήμερα την απομάκρυνση του προπονητή της, Φελίς Μαζού, μία ημέρα μετά τον διακοπέντα αγώνα πρωταθλήματος με τη Σταντάρ Λιέγης, που πιθανότατα θα κατακυρωθεί σε βάρος της ομάδας των Βρυξελλών.

Το χθεσινό (23/10) παιχνίδι στη Λιέγη διεκόπη στο 63ο λεπτό, με τη Σταντάρ να προηγείται με 3-1, λόγω ρίξης βεγγαλικών στο γήπεδο από την εξέδρα όπου φιλοξενούνταν οι οπαδοί της Αντερλεχτ. Ακολούθως, σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια και εκτός γηπέδου, μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων και της αστυνομίας, που είχαν ως συνέπεια τον ελαφρύ τραυματισμό περίπου 20 πολιτών, καθώς και τριών αστυνομικών.

Με μόλις 16 βαθμούς σε 14 αγώνες (συμπεριλαμβανομένου του χθεσινού), η Αντερλεχετ βρίσκεται στη 12η θέση της κατάταξης, 13 βαθμούς μακριά από την τετράδα που παίρνει την πρόκριση για τα πλέι-οφ και μόλις 5β. πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο Μαζού, που πέρυσι οδήγησε την Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ πολύ κοντά στη μεγάλη έκπληξη (τερμάτισε τελικά δεύτερη, χάνοντας τον τίτλο από τη Μπριζ στα πλέι-οφ), προσελήφθη το καλοκαίρι αντί του Βενσάν Κομπανί, με την ελπίδα να οδηγήσει ξανά την πολυνίκη του βελγικού πρωταθλήματος στην κορυφή. Ο 56χρονος τεχνικός φεύγει όμως ως αποτυχημένος, όπως και ακρετοί ακόμη προκάτοχοί του μετά το 2017, χρονιά κατά την οποία η Άντερλεχτ κατέκτησε το 34ο και τελευταίο ως σήμερα πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Προσωρινά χρέη πρώτου προπονητή θα αναλάβαι ο τεχνικός της ομάδας νέων του συλλόγου, Ρόμπιν Βέλντμαν, ο οποίος αναμένεται να καθήσει στον πάγκο στο ματς της Πέμπτης (27/10) με τη Στεάουα, για το Europa Conference League.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς