19.5 C
Athens

«Τρία Λιοντάρια» έπνιξαν τον Παναμά (6-1)

Η Αγγλία συνέτριψε με χατ-τρικ του Χάρι Κέιν την πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα της διοργάνωσης και προκρίθηκε στους «16»

Ο Χάρι Κέιν με χατ-τρικ, ο Στόουνς με δυο γκολ και ο Λίνγκαρντ, μεταμορφώθηκαν… σε λιοντάρια και οδήγησαν την Αγγλία σε συντριπτική νίκη απέναντι στον Παναμά, κλειδώνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο άσος της Τότεναμ και αρχηγός των «τριών λιονταριών» με τα τρία γκολ που σημείωσε πέρασε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ, ενώ παράλληλα έγινε ο πρώτος Άγγλος, μετά τον Γκάρι Λίνεκερ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986, που καταφέρνει να πετύχει χατ-τρικ.

Από την άλλη πλευρά, το ιστορικό γκολ του Μπαλόι (78′) για τον Παναμά, φέρνει τους Άγγλους μαζί με τους Βέλγους στην κορυφή έχοντας ισάριθμη διαφορά τερμάτων και ίδιο ακριβώς αριθμό ενεργητικών και παθητικών τερμάτων. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση ισοπαλίας στο μεταξύ τους ματς την τελευταία αγωνιστική, η πρώτη θέση θα κριθεί στο ποιος θα έχει τις λιγότερες κάρτες ή αν και εκεί υπάρξει ισοπαλία, τότε σε κλήρωση!

Τα καλύτερα στιγμιότυπα και τα γκολ του αγώνα:

 

Θυμηθείτε το live της αναμέτρησης

Αγγλία – Παναμάς 6-1

Διαιτητής: Γκρίσα (Αίγυπτος)

Σκόρερ: Στόουνς 8, 40’ , Κέιν 22’ πεν., 45+1’ πεν., 62’, Λίνγκαρντ 36’ – Μπαλόι 78’

Αγγλία (Σάουθγκέιτ): Πίκφορντ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Γουόκερ, Γιάνγκ, Χέντερσον, Λίνγκαρντ (63’ Ντελφ), Τρίπιερ (70’ Ρόους), Λόφτους-Τσικ, Στέρλινγκ, Κέιν (63’ Βάρντι).

Παναμάς (Γκόμες): Πενέδο, Μουρίγιο, Εσκομπάρ, Τόρες, Ντέιβις, Γκόμες (69’ Μπαλόι), Μπαρσένας (69’ Αρόγιο), Κούπερ, Γοδόι (62’ Αβίγια), Πέρες, Ροντρίγκες.

 

Βαθμολογία 7ου ομίλου:

  1. Αγγλία 6 (8-2)
  2. Βέλγιο 6 (8-2)
  3. Τυνησία 0 (3-7)
  4. Παναμάς 0 (1-9)

 

Επόμενη αγωνιστική (28/6):

Παναμάς – Τυνησία (21:00)

Αγγλία – Βέλγιο (21:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς