20.5 C
Athens

Τσιτσιπάς – Ρούνε 0-2: Ο Δανός κατέκτησε τον τίτλο στη Στοκχόλμη και πλήγωσε ξανά τον Στέφανο

Ο 19χρονος Δανός μετά το Ρολάν Γκαρός νίκησε ξανά τον Τσιτσιπά και κατέκτησε τον τίτλο στο 250άρι τουρνουά της Στοκχόλμης - Έχασε την ευκαιρία για τρίτο τίτλο μέσα στο 2022 και δέκατο στην καριέρα του ο Έλληνας πρωταθλητής

Θρίαμβος για τον Χόλγκερ Ρούνε στη Στοκχόλμη! Ο Δανός κατέκτησε το τουρνουά στη Σουηδία επικρατώντας με 2-0 σετ (4-6, 4-6) του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό. Ο Έλληνας πρωταθλητής έχασε μεγάλη ευκαιρία για τρίτο τίτλο μέσα στο 2022, για δεύτερο στη Στοκχόλμη και για δέκατο συνολικά στην καριέρα του.

 

Ο Τσιτσιπάς που έκανε ένα καταπληκτικό τουρνουά, λύγισε στον τελικό και δεν κατάφερε να σπάσει το σέρβις του καλά προετοιμασμένου Δανού. Ο 19χρονος (νούμερο 27 της παγκόσμιας κατάταξης) απέδειξε πως είναι ένα από τα μεγάλα ταλέντα ενώ νίκησε τον Έλληνα πρωταθλητή για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες (τον είχε αποκλείσει στο Ρολάν Γκαρός). Παράλληλα, ο Ρούνε κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο του μέσα στο 2022 και προφανώς τις επόμενες μέρες θα ανέβει κι άλλο στην κατάταξη.

Κοινός παρονομαστής και των δύο σετ ήταν το γρήγορο μπρέικ που έκανε ο Δανός στο τρίτο γκέιμ, με τον Έλληνα πρωταθλητή να μην μπορεί να αντιδράσει και να χάνει τα δύο σετ και τον τίτλο χωρίς μπρέικ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς