17.2 C
Athens

Ιωνικός – ΠΑΣ 2-2: Ο Εραμούσπε αξιοποίησε τα «δώρα» του Βαλεριάνου, όρθιοι στη Νίκαια οι Ηπειρώτες (vid)

Συναρπαστικό παιχνίδι διεξήχθη στη Νίκαια ανάμεσα σε Ιωνικού και ΠΑΣ Γιάννινα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0 στο πρώτο μέρος που κυριάρχησαν, αλλά οι Γιαννιώτες με δύο γκολ από το σημείο του πέναλτι απέσπασαν τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2). Αρνητικός πρωταγωνιστής για τους Νικαιώτες ήταν ο Βαλεριάνος, ο οποίος έκανε και τα δύο πέναλτι. Η ισοπαλία, πάντως, δεν βολεύει ουσιαστικά καμία από τις δύο ομάδες στη «μάχη» που κάνουν για να παραμείνουν στην κατηγορία. Ίσως όμως εξυπηρετεί περισσότερο τους Ηπειρώτες και βάσει της εξέλιξης που είχε ο αγώνας.

 

Ελάχιστες ήταν οι φάσεις στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Την πρώτη καλή φάση έχασε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Ροσέρο έκανε το γυριστό σουτ, αλλά ο Χουτεσιώτης ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε την μπάλα. Οι δύο ομάδες απειλούσαν κυρίως από μακριά, καθώς και οι δύο ήταν καλά οργανωμένες στα μετόπισθεν.

Ο Ιωνικός κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 27ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Άοσμαν εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και έστειλε την μπάλα συστημένη στον Λοβέρα που έπιασε με τη μία το σουτ στην κίνηση. Η μπάλα πέρασε ανάμεσα από πολλά σώματα και κατέληξε στη δεξιά γωνία του Χουτεσιώτη που ήταν ανήμπορος να κάνει κάτι.

 

Ο Άοσμαν από δημιουργός έγινε εκτελεστής 4 λεπτά μετά. Ο Σύρος με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ, που κέρδισε ο Μάντζης, διπλασίασε τα τέρματα για τους γηπεδούχους. Στο 37ο λεπτό λίγο έλειψε ο ΠΑΣ να απαντήσει. Ο Χουτεσιώτης έκανε κακή έξοδο, αλλά η κεφαλιά του Εραμούσπε σταμάτησε στο δοκάρι.

 

Ο Άοσμαν έχασε ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει ακόμα ένα τρίποντο. Συγκεκριμένα, ο Φαντιγκά έκανε το σόλο, έστρωσε στον Σύρο, ο οποίος όμως νικήθηκε από τον Αθανασίου.

Ο Ιωνικός το «πλήρωσε», καθώς ο ΠΑΣ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και ξαναμπήκε στο ματς. Ο Βαλεριάνος έκανε χέρι μέσα στην περιοχή και ο Τζήλος έδειξε κατευθείαν την άσπρη βούλα. Ο Εραμούσπε ανέλαβε την εκτέλεση και μείωσε για τους Γιαννιώτες σε 2-1.

 

Ο Ιωνικός προσπάθησε να απαντήσει άμεσα και να πάρει ξανά αέρα δύο γκολ. Ο Μάντζης, όμως και ο Τσιγκρίνσκι σε διαδοχικές φάσεις δεν κατάφεραν να βρουν στόχο. Ο Κιάκος λίγο έλειψε στο 74′ να φέρει το ματς στα ίσια. Ο παίκτης του ΠΑΣ έπιασε εξαιρετική κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα στο 85ο λεπτό της αναμέτρησης έφερε στα ίσα τον αγώνα. Ο Βαλεριάνος ήταν και πάλι ο αρνητικός πρωταγωνιστής. Ο αμυντικός του Ιωνικού υπέπεσε σε δεύτερο πέναλτι (ανέτρεψε τον Τζίμα) και ο Εραμούσπε κέρδισε για δεύτερη φορά τον Χουτεσιώτη από τα 11 βήματα (2-2).

Στο 90′ ο ΠΑΣ λίγο έλειψε να κάνει την ολική ανατροπή. Οι Γιαννιώτες αναπτύχθηκαν ωραία από τα αριστερά, με τον Μπάλαν να βρίσκεται μόνος του στη μικρή περιοχή. Ο παίκτης των φιλοξενουμένων, όμως, δεν μπόρεσε να δώσει κατεύθυνση στην μπάλα προς την εστία. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε τελικά κάτι και οι δύο ομάδες μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΙΩΝΙΚΟΣ 2-1

ΓΚΟΛ: 27′ Λοβέρα, 31′ Άοσμαν / 55′, 85′ Εραμούσπε

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τζήλος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 83′ Βαλεριάνος / 29′ Εραμούσπε, 43′ Μπιλμπάο

ΙΩΝΙΚΟΣ (Σπανός): Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Μυγάς, Ρομαό, Λοβέρα (86′ Μεντόσα), Φαντιγκά, Άοσμαν (80′ Μασάς), Κάνιας, Ελευθεριάδης (59′ Σεμπά), Μαντζής.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Στάικος): Αθανασίου, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Καραχάλιος, Μπιλμπάο (46′ Κιάκος), Ροσέρο, Παμλίδης (75′ Μορέιρα), Εραμούσπε, Ριένστρα (46′ Τζίμας), Μπαλάν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς