14.4 C
Athens

Κατέρριψε ακόμη έναν μύθο ο Γιάννης: Έγινε ο κορυφαίος παίκτης των Μπακς στις εύστοχες ελεύθερες βολές

Ακόμη μία… σελίδα στην ιστορία των Μιλγουόκι Μπακς, θα έχει την… φωτογραφία και το ονοματεπώνυμο, Γιάννη Αντετοκούνμπο. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «Bally Sports Wisconsin», ο Έλληνας άσος, έγινε ο κορυφαίος παίκτης του συλλόγου σε εύστοχες ελεύθερες βολές, καθώς στην νίκη με 125-105 επί των Χιούστον Ρόκετς, σκόραρε οκτώ φορές από την γραμμή. Και άντε να βρεις τώρα αυτούς που έλεγαν ότι ο Greek Freak δεν μπορεί να σκοράρει από τη γραμμή των ελευθέρων βολών…

Ο ηγέτης των Ελαφιών, έχει πλέον 3.508 βολές στην καριέρα του και άφησε στην δεύτερη θέση του σχετικού πίνακα, τον Σίντνεϊ Μόνκριφ, ο οποίος είχε 3.505 βολές από το 1979 μέχρι το 1989. Παράλληλα, ο Giannis, είναι και πρώτος στον κατάλογο με τις εκτελεσμένες βολές, με 4.891 και ποσοστό καριέρας, 71,7%.

Ερωτηθείς σχετικά, μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Giannis, δήλωσε ιδιαίτερη τιμή, που πλέον είναι πρώτος σ΄ αυτήν την στατιστική κατηγορία και πρόσθεσε:

«Προσπαθώ να μην εστιάζω τόσο στο αποτέλεσμα του αγώνα, γιατί δεν μπορώ να το ελέγξω. Νίκη ή ήττα. Πόντοι. Αυτό δεν καθορίζει εάν είσαι σε καλό ρυθμό. Ακόμη δεν είμαι εκεί που πιστεύω ότι μπορώ να είμαι κι αυτό δεν αφορά τους πόντους. Όταν έρχομαι εδώ δεν σκέφτομαι ότι θα βάλω 40, 50 ή 60 πόντους. Είναι θέμα να σου κάνουν κλικ κάποια πράγματα. Η μπάλα κυκλοφορεί πιο γρήγορα, νιώθω την μπάλα σαν προέκταση του εαυτού μου. Έχω περισσότερη ισορροπία. Όλα αυτά μαζί, σε φέρνουν σε θέση να βοηθήσεις την ομάδα.

Απόψε κάναμε καλή δουλειά στην άμυνα, προστατεύοντας τη ρακέτα μας. Προφανώς θα μπορούσαμε να είμαστε καλύτεροι σε κάποια σημεία με την μπάλα, αλλά ακόμη κι έτσι μεταφέραμε καλά την μπάλα από τη μία πλευρά στην άλλη. Βρήκαμε ελεύθερα σουτ, λέι απ. Πολλά. Μέσα από την άμυνα, βρήκαμε την αφορμή να τρέξουμε το γήπεδο.

Ο Μπρουκ (σ.σ. Λόπεζ) ήταν ασύλληπτος στην άμυνα, με τον τρόπο που αμύνθηκε κοντά στο καλάθι και μας κάλυψε όλους. Ο Τζρου (σ.σ. Χόλιντεϊ) με τον τρόπο που λειτούργησε ως πόιντ γκαρντ, ο Τζεβόν (σ.σ. Κάρτερ) με την άμυνά του το έκανε δύσκολο για όλους. Ο Γκρέισον (σ.σ. Αλεν) έβαλε τα σουτ. Συνολικά ως ομάδα, λειτουργήσαμε καλά. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με αυτόν τον τρόπο για να γίνουμε καλύτεροι. Προσπαθώ να παίρνω τις σωστές αποφάσεις την σωστή στιγμή, να δημιουργώ ελεύθερα σουτ για τους συμπαίκτες μου.

Είναι πολύ ωραίο αυτό το κομπλιμέντο όταν το ακούς από τον προπονητή σου (σ.σ.: ότι είναι καλός σουτέρ). Δούλεψα πάνω σε αυτό όλο το καλοκαίρι, συνεχίζω να το δουλεύω σε όλη μου την ζωή. Πιστεύω πως είμαι σπουδαίος σουτέρ, το σουτ έχει να κάνει με την αυτοπεποίθηση. Στο τέλος της ημέρας, εάν πιστεύεις ότι μπορείς να βάλεις τα σουτ, θα τα βάλεις. Δουλεύω στη μηχανική μου, υπάρχουν πολλές ώρες δουλειάς από πίσω.

Όλα έχουν να κάνουν με το να καταλήγει η μπάλα στον στόχο. Αν η μπάλα πηγαίνει μέσα, είναι υπέροχο. Προσωπικά προσπαθώ να παίρνω όσα σουτ παίρνω με αυτοπεποίθηση, χωρίς δεύτερες σκέψεις. Ελπίζω πως θα μπορώ να βάζω περισσότερα σουτ από αυτά που χάνω.

Είναι ένα σπουδαίο στατιστικό (σ.σ.: για το γεγονός πως είναι ο κορυφαίος στην ιστορία των Μιλγουόκι Μπακς σε εύστοχες ελεύθερες βολές). Είμαι υπερήφανος για όλη αυτήν την διαδρομή. Το να είμαι στην ίδια συζήτηση με όλους αυτούς τους σπουδαίους παίκτες στην Ιστορία του οργανισμού, είναι ιδιαίτερο. Πρέπει όμως να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά, να βοηθάω την ομάδα μου και στην πορεία αυτής της διαδρομής γίνονται σπουδαία πράγματα.

Μετά το τέλος του αγώνα έγινε μια αστεία σκηνή. Μιλούσαμε με τον Κρις (σ.σ. Μίντλετον) για το ποιος είναι ο καλύτερος σουτέρ ελευθέρων βολών κι εγώ απάντησα πως είναι αυτός. Πετάχτηκε όμως ο Γκρέισον (σ.σ. Αλεν) και είπε πως ο καλύτερος σουτέρ ελευθέρων βολών είμαι εγώ. Το σκέφτηκα λίγο και είπα “ναι, εγώ πρέπει να μαι”. Είναι αστείο. Στο τέλος της ημέρας όμως, όλα αυτά κομμάτια που προσπαθώ να βελτιώσω και να γίνω καλύτερος».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς