21.2 C
Athens

Λουτσέσκου: Η νίκη στο Καραϊσκάκη ήταν κάτι το φυσιολογικό, ο Αστέρας έχασε με ένα εύκολο πέναλτι στη Λεωφόρο

Ως κάτι φυσιολογικό θεωρεί τη νίκη του ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ραζβάν Λουτσέσκου, που σε δηλώσεις του ενόψει του αποψινού (19:30) αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης τόνισε πως η δουλειά της ομάδας του στις προπονήσεις και στο χορτάρι μιλάει από μόνη της.

Παράλληλα, έστω και με μία καθυστέρηση σχολίασε με καυστικό τρόπο το πέναλτι με το οποίο ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει τον Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο, χαρακτηρίζοντάς του «εύκολο».

Αναλυτικά τα όσα είπε στην κάμερα των καναλιών Novasports:

«H εμφάνιση και η νίκη μας στο Γ. Καραϊσκάκης ήταν πολύ σημαντική για όλους μας. Για τους παίκτες, για τον κόσμο μας για τους ανθρώπους που εργάζονται στον σύλλογο. Αλλά από την άλλη για μένα αυτή η νίκη ήταν κάτι φυσιολογικό που συνέβη και το λέω αυτό με βάση την εικόνα που έχουμε ως ομάδα και πως δουλεύουμε όλο αυτό το διάστημα. Είχαμε ένα πρόβλημα στη διαχείριση των αγώνων και ειδικά όταν πλησίαζαν προς το τέλος τους, αλλά βλέποντας τη δουλειά για μένα ήταν θέμα χρόνου να έρθει μια τέτοια νίκη και να έχουμε τη σωστή διαχείριση. Σίγουρα αυτή η νίκη μας δίνει αυτοπεποίθηση αλλά σημειώνω και πάλι δεν ήταν ένα αποτέλεσμα μη φυσιολογικό με βάση τη δουλειά που γίνεται στην ομάδα και γνωρίζοντας όλοι πως είμαστε μια νέα ομάδα με πολλές αλλαγές στο ρόστερ μας».

Ρωτήθηκε για το αν αυτή η νίκη δίνει τεράστια αυτοπεποίθηση στους παίκτες του ενόψει της συνέχειας: «Ο κόσμος μπορεί να μην καταλαβαίνει απόλυτα όλες τις πτυχές του ποδοσφαίρου, μπορεί να πιστεύει πως όταν υπάρχει μια νίκη όλα είναι τέλεια ή όταν υπάρχει ένα κακό αποτέλεσμα τα πράγματα δεν είναι καλά. Δεν λειτουργούν έτσι τα πράγματα. Η αυτοπεποίθηση είναι κάτι που χτίζεται καθημερινά, χτίζεται με τις προπονήσεις, χτίζεται με τις μέρες που περνούν. Ο χρόνος είναι αυτός που λειτουργεί υπέρ μας αυτή τη στιγμή».

Εξήγησε για ποιο λόγο δεν πρέπει να στέκονται όλοι με αφορμή τη νίκη επί του Ολυμπιακού ως ένα νέο… ξεκίνημα: «Και πριν από αυτό το παιχνίδι παίζαμε καλά απλά την δεδομένη στιγμή υστερούσαμε στις λεπτομέρειες και κυρίως στο πώς διαχειριζόμασταν τα τελευταία λεπτά των αγώνων. Στο παχνίδι μας αυτό μας έλεπε και πλέον περιμένω να συνεχιστεί η καλή διαχείριση που κάναμε στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα με τον Ολυμπιακό και στα επόμενα παιχνίδια».

Συνεχίζοντας κλήθηκε να σχολιάσει και τον Αστέρα που έρχεται στην Τούμπα έχοντας έναν αποκλεισμό από το Κύπελλο: «Θα ήταν λάθος να σταθούμε στον αποκλεισμό του. Ο Αστέρας πάντα είναι μια δυνατή και δύσκολη ομάδα σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεται. Εχει παίκτες έμπειρους και με ποιότητα και βασίζεται και στη δύναμη. Ολα τα ματς με τον Αστέρα είναι δύσκολα. Δεν πρέπει να το προσεγγίζουμε επιφανειακά. Δείτε για παράδειγμα την εμφάνιση του με τον Παναθηναϊκό όπου με ένα… εύκολο πέναλτι έχασε. Είχε καλή παρουσία ακόμη και στα παιχνίδια που δεν κατάφερε να κερδίσει.

Εμείς οφείλουμε να δούμε τη δική μας δουλειά και πόσο καλά προετοιμασμένοι θα είμαστε για να πάρουμε τη νίκη».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς