17.6 C
Athens

Πάλη: Στην 5η θέση του κόσμου ο αλύγιστος Κουγιουμτσίδης

Ακόμη μία μεγάλη επιτυχία πρόσθεσε στην συλλογή του, ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης. Το «φαινόμενο» της ελληνικής πάλης, κατέκτησε την 5η θέση στα 79 κιλά της Ελευθέρας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ23, που διεξάγεται στην Ποντεβέδρα της Ισπανίας.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης, είχε μια μεγάλη ευκαιρία να ανέβει για πολλοστή φορά μέσα στο 2022 στο βάθρο των νικητών, όμως έχασε στις λεπτομέρειες από τον Αρμένιο Αρμάν Αβαγκιάν και πλασαρίστηκε στην 5η θέση.

Ο «μικρός» τελικός ήταν μία πολύ σκληρή αναμέτρηση, με πολλή τακτική μεταξύ δύο πολύ καλών παλαιστών. Ο Κουγιουμτσίδης προηγήθηκε 1-0, μετά από τις παρατηρήσεις που δέχθηκε ο Αρμένιος, ωστόσο ο 21χρονος Έλληνας πρωταθλητής, ισοφαρίσθηκε με τον ίδιο τρόπο. Μετά την ανάπαυλα, ο Αβαγκιάν προηγήθηκε 3-1, με το «φαινόμενο» της ελληνικής πάλης να απαντά και να ισοφαρίζει σε 3-3.

Με τον χρόνο να κυλά υπέρ του και με 20 δευτερόλεπτα να απομένουν για το τέλος του αγώνα, ο Κουγιουμτσίδης προσπάθησε να «κλειδώσει» την νίκη και επιτέθηκε, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Αβαγκιάν, φτάνοντας στο 5-3.

Ο Κουγιουμτσίδης μείωσε 5-4 άμεσα, όμως δεν μπόρεσε μέχρι το τέλος να βρει τον τρόπο να κάνει την ανατροπή.

Τελικά, ο «μικρός» τελικός έληξε 6-4, μετά από την ένσταση της ελληνικής πλευράς.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Κουγιουμτσίδης, ολοκλήρωσε τις εντυπωσιακές προσπάθειές του την Παρασκευή (21/10) με τρεις νίκες και μία ήττα στον ημιτελικό, που τον οδήγησε στον «μικρό» τελικό. Η ημέρα, άρχισε με τον Κουγιουμτσίδη να ξεπερνά με ιδιαίτερη άνεση το εμπόδιο του Ούγγρου, Ζόμπομορ Νάγκι στα προκριματικά, ενώ στη συνέχεια νίκησε με πτώση τον Ρασίντου Ντιβάν Ιλαντάρι Πεντίγκε, από την Σρι Λάνκα.

Στα προημιτελικά, ο Καναδός, Άνταμ Σκένε Τόμπσον, δεν τον απείλησε καθόλου και ο Κουγιουμτσίδης πέρασε με τεχνική υπεροχή στην ζώνη των μεταλλίων.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς