21 C
Athens

Το… βιολί της η φοβερή Φράιμπουργκ πριν τον Ολυμπιακό, εύκολες νίκες για Μπάγερν και Ντόρτμουντ (vid)

Η Φράιμπουργκ καλπάζει και μοιάζει ασταμάτητη στη Γερμανία καθώς το Σάββατο (22/10) επέστρεψε στις νίκες μετά τη βαριά ήττα από την Μπάγερν επικρατώντας με 2-0 της Βέρντερ Βρέμης εντός έδρας.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού (θα υποδεχθεί την Πέμπτη τους Ερυθρόλευκους και θα είναι βαθμολογικά αδιάφορη) έφτασε σε μια άνετη επικράτησε αφού η αποβολή του Φριντλ στο 14′ με απευθείας κόκκινη κάρτα έκανε πιο εύκολο το έργο της.

Ο Γκρίφο ήταν ο πρωταγωνιστής στο δεύτερο μέρος για να φτάσει στο τρίποντο η ομάδα του και εκείνη να ανέβει στους 21 βαθμούς στην 3η θέση και στο -2 από την πρωτοπόρο Ουνιόν Βερολίνου που έχει ματς λιγότερο.

Από δική του ασίστ, ο Κέμπλερ άνοιξε το σκορ στο 56′ με δυνατό σουτ για την ομάδα του Κρίστιαν Στράιχ που κλείδωσε το τρίποντο στο 80′.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Γκρίφο ανατράπηκε εντός περιοχής, ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι κι εκείνος ανέλαβε την εκτέλεση κι ευστόχησε για το 2-0.

 

Η σύνθεση της Φράιμπουργκ: Φλέκεν, Σιλντιγιά, Γκίντερ, Λίενχαρτ (88′ Σλότερμπεκ), Κέμπλερ, Κάιτελ (46′ Ντοάν), Χόφλερ (90+1′ Έγκεσταϊν), Γκούντερ, Κιέρε (90+1′ Πέτερσεν), Γκρίφο (88′ Χέλερ), Γκρέγκοριτς

ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΜΠΑΓΕΡΝ ΚΑΙ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ, ΣΤΟ «Χ» ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ ΚΑΙ ΛΕΙΨΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΘΡΙΛΕΡ

Η ανοδική πορεία της Μπάγερν συνεχίστηκε στην έδρα της Χόφενχαϊμ από την οποία πέρασε με μεγάλη ευκολία για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια (0-2). Ο Μουσιάλα άνοιξε το σκορ και ο Τσούπο-Μότινγκ στο 34′ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (βρήκε δίχτυα για 3η σερί αναμέτρηση), με τους Βαυαρούς να έχουν ευκαιρίες και για άλλα τέρματα.

Η Ντόρτμουντ δεν είχε κανένα πρόβλημα να διαλύσει με 5-0 τη Στουτγκάρδη του Ντίνου Μαυροπάνου (βασικός στην αναμέτρηση) στο Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ. Ο Μπέλιγχαμ άνοιξε το σκορ στο 2ο λεπτό κι ακολούθησε καταιγίδα με τον Ζίλε να σκοράρει μετά από εκτέλεση φάουλ και τον Ρέινα με ασίστ του Μουκοκό να κάνει το 3-0 στο πρώτο μέρος. Ο Μπέλιγχαμ ανέλαβε εκ νέου δράση στο 53′ και ο Μουκοκό διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Η Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο έμεινε στο 2-2 με τη Βόλφσμπουργκ στην Bay Arena πληρώνοντας τα λάθη της. Ο Ντιαμπί έχασε πέναλτι στο 17′ αλλά στο 28′ μετά την κάθετη του Χλόζεκ πλάσαρε κι άνοιξε το σκορ. Στο 28′ ο Άντριχ πέτυχε απίστευτο αυτογκόλ, ενώ από νέο λάθος ο Άρνολντ στο 53′ έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα για το 1-2. Οι Ασπιρίνες έσωσαν τον βαθμό με τον Φρίμπονγκ στο 76′.

Πήρε πέντε χρόνια στην Άουγκσμπουργκ να κερδίσει τη Λειψία και θα μπορούσε να το έχει πετύχει αν δεν κατέρρεε δεχόμενη δύο γκολ στο τέλος. Η ομάδα του Μάρκο Ρόζε βρέθηκε πίσω στο σκορ από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπερίσα, ενώ στο δεύτερο ο Γερμανός επιθετικός έφτιαξε το γκολ του Ντεμίροβιτς για το 2-0, με τον Βάργκας από μια ακόμα ασίστ του Μπερίσα να κάνει τρία τα τέρματα της ομάδας του.

Η αποβολή του Ιάγο στο 66′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα έκανε τους Ταύρους να το πιστέψουν. Ο Αντρέ Σίλβα μείωσε κι έδωσε το σύνθημα για την επιστροφή, με τον Ενκουνκού στο 89′ με φοβερή εκτέλεση φάουλ να κάνει το 3-2. Η Άουγκσμπουργκ δεν μπορούσε να διαχειριστεί την κατάσταση και το πλήρωσε ένα λεπτό αργότερα με τον Καλιγκιούρι να μη βλέπει τον Νοβόα στην πλάτη του κι εκείνος σε κενή εστία να διαμορφώνει το τελικό 3-3.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 11ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 21/10

Μάιντς – Κολωνία 5-0 (11′ πεν.Ίνγκβαρτσεν, 35′ Κορ, 40′ Σταχ, 73′ Μαρτίν, 83′ Ονισίβο)

Σάββατο 22/10

Ντόρτμουντ – Στουτγκάρδη 5-0 (2′, 53′ Μπέλιγχαμ, 13′ Ζίλε, 44′ Ρέινα, 72′ Μουκοκό)

Λεβερκούζεν – Βόλφσμπουργκ 2-2 (17′ Ντιαμπί, 76′ Φρίμπονγκ / 28′ αυτ. Άντριχ, 53′ πεν. Άρνολντ)

Φράιμπουργκ – Βέρντερ Βρέμης 2-0 (56′ Κέμπλερ, 80′ πεν. Γκρίφο)

Χόφενχαϊμ – Μπάγερν 0-2 (18′ Μουσιάλα, 38′ Τσούπο-Μότινγκ)

Άουγκσμπουργκ – Λειψία 3-3 (34′ πεν. Μπερίσα, 51′ Ντεμίροβιτς, 64′ Βάργκας / 73′ Αντρέ Σίλβα, 89′ Ενκουνκού, 90′ Νοβόα)

Γκλάντμπαχ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 19:30

Κυριακή 23/10

Μπόχουμ – Ουνιόν Βερολίνου (16:30)

Χέρτα Βερολίνου – Σάλκε (18:30)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς