23.3 C
Athens

Έξι συλλήψεις για φθορές σε συρμούς του ΗΣΑΠ μετά το ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα

Στη σύλληψη έξι ατόμων – μεταξύ των οποίων βρίσκονται τέσσερις ανήλικοι – προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. για φθορές που προκάλεσαν σε συρμούς του ΗΣΑΠ μετά την αναμέτρηση της Δευτέρας ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΣ Γιάννινα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.: «Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες της 20-10-2022 στους σταθμούς του Η.Σ.Α.Π. «Αττική» και «Νέο Φάληρο», από αστυνομικούς του Σχεδίου Ασφαλείας Δικτύου Υποδομής ΣΤΑ.Σ.Υ. «ΑΡΙΑΔΝΗ», έξι άτομα, συμπεριλαμβανομένων (4) ανηλίκων για φθορές.

Ειδικότερα, μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα που διεξήχθη στο γήπεδο « OPAP ARENA Αγία Σοφία» στη Νέα Φιλαδέλφεια απογευματινές ώρες της 20-10-2022, μεγάλος αριθμός φιλάθλων εισήλθε στο σταθμό του Η.Σ.Α.Π. «Περισσός» και ομάδα ατόμων προέβησαν στη χρήση φωτοβολίδων χειρός και προκάλεσαν φθορές σε πυροσβεστική φωλιά.

Στη συνέχεια ακολούθησαν δρομολόγιο σε συρμό προς Πειραιά, κατά τη διάρκεια του οποίου προκάλεσαν φθορές στα βαγόνια του συρμού και συγκεκριμένα θραύση υαλοπινάκων πόρτας και παραθύρου και καλυμμάτων φωτισμού.

Οι παραπάνω φθορές είχαν ως επακόλουθο την εκκένωση του συρμού στο σταθμό «Ομόνοια».

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα δικογραφία από το Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς