14.4 C
Athens

Nότιγχαμ – Λίβερπουλ 1-0: Ο τρομερός Αβονίγι έβαλε φωτιά στο Σίτι Γκράουντ και έριξε στο καναβάτσο τους Ρεντς

Ο Νιγηριανός άσος χάρισε μία σπουδαία και ιστορική νίκη στη Φόρεστ, μόλις τη δεύτερη για την ομάδα του Κούπερ στη σεζόν, κόντρα στο φάντασμα της θλιβερής Λίβερπουλ που δείχνει ανήμπορη να ξεπεράσει την αγωνιστική της κρίση

Με ένα πολύ ωραίο γκολ του πεισματάρη και χαρισματικού Τάιγουο Αβονίγι η Νότιγχαμ Φόρεστ πανηγύρισε μία σπουδαία και ιστορική νίκη κόντρα στη Λίβερπουλ στο κατάμεστο Σίτι Γκράουντ που πήρε φωτιά και… έκαψε την ομάδα του Κλοπ, η οποία μετά τη νίκη στο ντέρμπι επί της Σίτι κάνει ένα ακόμη πισωγύρισμα και μένει πολύ πίσω ακόμα και από την 4η θέση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΕΡΜΑ ΤΟΥ ΑΒΟΝΙΓΙ ΠΟΥ ΧΑΡΙΣΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΣΤΗ ΦΟΡΕΣΤ

Σε ένα παιχνίδι με αρκετή ένταση από την αρχή, τα πάντα έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο, όπου η ομάδα του Κούπερ με πρωταγωνιστές τους Αβονίγι και Χέντερσον ταπείνωσε αυτή του Γιούρκεν Κλοπ, που ό,τι κι αν δοκιμάζει φέτος δεν μπορεί να βγάλει τους Ρεντς από την αγωνιστική κρίση διαρκείας, τουλάχιστον σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Η Λίβερπουλ είχε την κατοχή και τις μεγάλες ευκαιρίες, η Φόρεστ όμως την ψυχή και την ουσία για να πάρει τελικά μία πολύ σημαντική -από κάθε άποψη- νίκη, που την ξεκόλλησε από τον πάτο της βαθμολογίας και της δίνει τρομερή ώθηση για τη συνέχεια.

Το γκολ που έκρινε τα πάντα ήρθε στο 55ο λεπτό μετά από διπλή προσπάθεια του Αβονίγι, ο οποίος μάλιστα είχε ακουστεί για τη Λίβερπουλ το περασμένο καλοκαίρι πριν πάει τελικά στη Νότιγχαμ.

Αυτό το γκολ χάρισε την πρώτη νίκη στην ομάδα ιδιοκτησίας του Βαγγέλη Μαρινάκη μετά τις 14 Αυγούστου και το παιχνίδι με τη Γουέστ Χαμ. Και τι νίκη! Η Νότιγχαμ ταπείνωσε τη Λίβερπουλ και έχει να λέει ότι το έκανε με το δικό της στυλ. Σφιχτή άμυνα, σωστές επιλογές στην επίθεση, επιμονή στο τακτικό πλάνο του προπονητή της και αρκετή δόση τύχης, που πάντα χρειάζεται σε τέτοια ματς.

Μάλιστα για τον Νιγηριανό σκόρερ, αυτό ήταν το τρίτο σερί δικό του τέρμα ως βασικός στο «Σίτι Γκράουντ», κάτι που δεν έχει πετύχει κανείς άλλοτε με τη φανέλα της Νότιγχαμ. Εκτελεστής.

Οι Ρεντς του Μέρσεσαϊντ πίεσαν ως το τέλος για να σώσουν έστω τον βαθμό, αλλά αυτό δεν αρκούσε. Τόσο η σκληροτράχηλη άμυνα των γηπεδούχων, όσο και οι εκπληκτικές επεμβάσεις του Χέντερσον κάτω από τα δοκάρια (με αποκορύφωμα αυτές στις κεφαλιές ων Σαλάχ και Φαν Ντάικ στο τέλος) της μπλόκαραν τον δρόμο ως το φινάλε.

Τελικώς το τρίποντο κατέληξε στα χέρια της Νότιγχαμ που μάλιστα είχε ανεπανάληπτη ευκαιρία για το 2-0 στην τελευταία φάση του αγώνα αλλά το σουτ του Τζόνσον από μακρινή απόσταση και με τον Άλισον εκτός θέσης κατέληξε στο δοκάρι.

Νότιγχαμ (Κούπερ): Χέντερσον, Οριέ, Κουκ, ΜακΚένα, Γουίλιαμς (73′ Λόντι), Γέιτς, Φρόιλερ, Κουγιατέ (80′ Μανγκαλά), Γκιμπς – Γουάιτ, Λίνγκαρντ (64′ Τζόνσον), Αβονίγι (64′ Γουόραλ).

Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον, Μίλνερ (62′ Άρνολντ), Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Έλιοτ, Φαμπίνιο, Τζόουνς, Σαλάχ, Καρβάλιο (62′ Χέντερσον), Φιρμίνο (76′ Τσάμπερλεϊν).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 13ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 22/10

Νότιγχαμ Φόρεστ – Λίβερπουλ 1-0 (55′ Αβονίγι)

Έβερτον – Κρίσταλ Πάλας 22/10

Μάντσεστερ Σίτι – Μπράιτον 22/10

Τσέλσι – Μάντσεστερ Γ. 22/10

Κυριακή 23/10

Άστον Βίλα – Μπρέντφορντ

Λιντς – Φούλαμ

Σαουθάμπτον – Άρσεναλ

Γουλβς – Λέστερ

Τότεναμ – Νιούκαστλ

Δευτέρα 24/10

Γουέστ Χαμ – Μπόρνμουθ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς