17 C
Athens

Πινέδα: Στην ΑΕΚ για να παίξω στο Μουντιάλ

Ο Ορμπελίν Πινέδα πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν με την ΑΕΚ και θέλει να δώσει το παρών στο Μουντιάλ του Κατάρ. Ο Μεξικανός τόνισε σε συνέντευξη του ότι επέλεξε τους Κιτρινόμαυρους ώστε να έχει χρόνο συμμετοχής και να κερδίσει μία θέση στην Εθνική ομάδα της χώρας του.

Ο Πινέδα παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Ο Δρόμος για το Κατάρ». Σε αυτήν μίλησε για τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ και για το όνειρο του να παίξει στο Μουντιάλ

Αναλυτικά:

Για το ότι μπορεί να κληθεί στο Μουντιάλ: «Προσωπικά αισθάνομαι πολύ συγκινημένος. Είναι υπέροχο το ενδεχόμενο να μπορώ να εκπροσωπώ τη χώρα μου στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος με τη συμμετοχή της Εθνικής σε ένα ακόμη Μουντιάλ. Οι προσδοκίες είναι πολύ μεγάλες και αυτό μας δίνει έξτρα ώθηση. Είναι κάτι προσωπικό και με τιμά να εκπροσωπώ τη χώρα στο Μουντιάλ».

Για το αν είναι όνειρό του να παίξει στο Μουντιάλ: «Όταν ήμουν μικρός θαύμαζα κάποιους ποδοσφαιριστές. Είχα ένα όνειρο ότι μπορεί κάποια στιγμή να βρισκόμουν κοντά τους. Αυτό το όνειρο έγινε πραγματικότητα, έχω παίξει με κάποιους από αυτούς. Νιώθω περήφανος και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να βάλει το λιθαράκι του ώστε να κάνουμε κάτι μεγάλο όλοι μαζί».

Για το αν επέλεξε την ΑΕΚ και για να μπορέσει να συμμετάσχει στο Μουντιάλ: «Ναι είναι η αλήθεια. Από την πρώτη στιγμή σκέφτηκα αυτό. Μίλησα και με τον προπονητή της εθνικής ομάδας και μου εξήγησε ότι είναι σημαντικό να έχω χρόνο συμμετοχής, να έχω καλό ρυθμό και να έχω πολλές συμμετοχές για να μπορέσει και ο ίδιος να με καλέσει. Αυτό που κάνω είναι να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Θα είμαι χαρούμενος να εκπροσωπήσω και τη χώρα μου. Και αυτό που πρέπει να κάνω είναι κάθε φορά να διασκεδάζω με το ποδόσφαιρο γιατί όντως διασκεδάζω, παίζοντας ποδόσφαιρο».

Για τον όμιλο του Μεξικού: «Είναι τρεις μεγάλες ομάδες. Πολύ σημαντικές ομάδες που έχουν ιστορία στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτό που έχω να πω είναι ότι από την πλευρά μας, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Θέλω να κρατήσουμε το Μεξικό όσο πιο ψηλά γίνεται για να δώσουμε χαρά στον κόσμο».

Για το ενδεχόμενο να αναμετρηθεί με τον Σιμάνσκι στο Μεξικό – Πολωνία και αν το έχουν συζητήσει: «Ναι το έχουμε συζητήσει. Όμως αυτό που σκεφτόμαστε είναι ότι ο κάθε ένας θα εκπροσωπεί τη χώρα του. Θα είναι πολύ όμορφη εμπειρία και για τους δύο. Ελπίζουμε ο κάθε ένας να βοηθήσει την ομάδα του όσο καλύτερα γίνεται και ας κερδίσει ο καλύτερος».

Για τον στόχο του Μεξικού στο Μουντιάλ: «Οποιονδήποτε Μεξικανό ρωτήσετε θα σας πει το ίδιο. Θα είναι να φτάσει η εθνική ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται. Όνειρο όλων είναι να φτάσουμε σε έναν τελικό, να μπορέσουμε να παίξουμε σε έναν τελικό. Από εκεί και πέρα δεν εξαρτάται από εμάς. Αυτό που μπορούμε να εγγυηθούμε είναι ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς