15 C
Athens

Θλίψη στην Ιαπωνία για τον θάνατο του 32χρονου Μασάτο Κούντο

Θλίψη σκόρπισε στην παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα, η είδηση για τον θάνατο του Μασάτο Κούντο, του Ιάπωνα διεθνή ποδοσφαιριστή, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία μόλις 32 ετών.

Ο εκλιπών, είχε αναδειχθεί πρωταθλητής στην πατρίδα του, ενώ αγωνίσθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΜLS) και στην Αυστραλία.

«Ο Κούντο ήταν ένας πολύ επιτυχημένος παίκτης, που δεν είχε αλαζονεία και ήταν πάντα πολύ ευχάριστος με τους συμπαίκτες του, τον σύλλογο και τους οπαδούς», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση των διοικούντων την Τεγκεβαγιάρο Μιγιαζάκι, ομάδα Γ` κατηγορίας, όπου αγωνιζόταν ο Κούντο. Στην ανακοίνωση, μάλιστα, διευκρινίζεται ότι ο Κούντο απεβίωσε μετά από χειρουργική επέμβαση στο εγκέφαλο.

Ο Κούντο, υπήρξε τέσσερις φορές διεθνής (δύο γκολ), ενώ κατέκτησε το ιαπωνικό πρωτάθλημα το 2011 με την Κασίβα Ρεϊσόλ και αγωνίσθηκε στο MLS με τους Βανκούβερ Ουάϊτκαπς και στην Αυστραλία με την Μπρισμπέϊν Ρόαρ.

«Είχε υπέροχη προσωπικότητα και ερχόταν στην προπόνηση κάθε πρωί με ένα αστραφτερό χαμόγελο στο πρόσωπό του», είπε ο προπονητής της Μπρίσμπεϊν, Γουόρεν Μουν και πρόσθεσε: «Θα μας λείψει πολύ και η καρδιά μας είναι με την σύζυγο και μικρή κόρη του, αυτήν την θλιβερή στιγμή».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς