18.2 C
Athens

Πόρτο – Μπενφίκα 0-1: Πήρε το ντέρμπι μετά από 3,5 χρόνια κι έγινε το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο! (vid)

Εννέα συνεχόμενα ντέρμπι χωρίς νίκη. Τριάμισι χρόνια χωρίς τρίποντο απέναντι στην Πόρτο. Η Μπενφίκα έδειξε πως βρίσκεται ξανά εδώ και το βράδυ της Παρασκευής με μεγάλο διπλό στο Ντραγκάο (0-1) έγινε το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου αφού έφτασε τους 28 βαθμούς και βρίσκεται στο +6 από τους Δράκους που κινδυνεύουν να έχουν συγκάτοικο την Μπράγκα.

Η γρήγορη αποβολή του Εουστάκιο στο 27′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Έντσο Φερνάντες (απολύτως δικαιολογημένη) έκανε πιο εύκολη τη δουλειά για τους Αετούς που είχαν σε μεγάλη βραδιά τον εξαιρετικό Οδυσσέα Βλαχοδήμο.

 

Η Πόρτο τη γλίτωσε στο πρώτο μέρος, αλλά όχι στη φάση του 72ου λεπτού. Ο Ράφα Σίλβα κουβάλησε την μπάλα στην αντεπίθεση και άνοιξε αριστερά στον Νέρες που γύρισε ξανά στον Σίλβα κι εκείνος εκτέλεσε για να κάνει το 0-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

 

Οι Δράκοι είχαν μια μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν, ενώ οι Αετοί πλησίασαν σε δεύτερο γκολ όμως ο Ντιόγκο Κόστα απομάκρυνε με το ένα χέρι την κεφαλιά του Ράμος.

ΠΟΡΤΟ: Ντιόγκο Κόστα, Πεπέ, Καρντόσο (89′ Ροντρίγκο Κονσεϊσάο), Ζαϊντού (78′ Βέντελ), Κάρμο, Οτάβιο, Ουρίμπε, Εουστάκιο, Γκαλένο (78′ Τόνι Μαρτίνεθ), Εβανίλσον (66′ Βερόν), Ταρεμί

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Μπα (46′ Ζιλμπέρτο), Αντόνιο Σίλβα, Οταμέντι, Γκριμάλδο, Έντσο Φερνάντες (46′ Ντράξλερ / 63′ Μούσα), Φλορεντίνο, Ζοάο Μάριο (46′ Νέρες), Ράφα Σίλβα (90+4′ Ρίστιτς), Άουρσνες, Ράμος

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς