23.5 C
Athens

Παπανικαλάου: Η υγεία ξεκινάει από τους προέδρους, το DNA Σπανούλη και Πρίντεζη έχει περάσει στο δικό μου

Ο Κώστας Παπανικολάου μιλά για τους προέδρους του Ολυμπιακού αλλά και τη... μετάγγιση DNA από Σπανούλη και Πρίντεζη

Ο Κώστας Παπανικολάου πήρε τη σκυτάλη από τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη και έγινε ο νέος αρχηγός του Ολυμπιακού. Ο Έλληνας φόργουορντ σε συνέντευξη του δήλωσε ότι έχει πάρει DNA από τους δύο θρύλους των Ερυθρολεύκων, ενώ αναφέρθηκε και στην απόφαση της ομάδας του Πειραιά να απέχει από την Basket League τα προηγούμενα χρόνια.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού στη συνέντευξη του στη NOVA μίλησε για όλα. Αρχικά, ανέφερε ότι έχει πάρει DNA τόσο από τον Σπανούλη όσο και από τον Πρίντεζη. Παράλληλα, ο Κώστας Παπανικολάου αναφέρθηκε στον Σάσα Βεζένκοφ, την υγεία που βγάζει ο Ολυμπιακός, αλλά και για τους προέδρους των Ερυθρολεύκων.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για τον Βεζένκοφ: «Ο Σάσα έχεις χίλιους τρόπους να βάλει καλάθι. Έρχεται δύο φορές τη μέρα στο γήπεδο. Η προσήλωση που έχει βγαίνει στο παρκέ, ήταν δεδομένο ότι θα έβγαινε κάποια στιγμή. Απολαμβάνει τους καρπούς αυτής της δουλειάς πλέον. Το ίδιο ισχύει με τον Σλούκα, δεν ήταν τυχαίο αυτό το τελευταίο σουτ και δεν είναι μόνο αποτέλεσμα μπασκετικού IQ».

Για το πώς πανηγύρισε το νικητήριο καλάθι του Σλούκα: «Έστειλα κατευθείαν μήνυμα στα παιδιά. Το βασικό είναι να κερδίζει η ομάδα ανεξάρτητα από το ποιος είναι παρόν. Όλοι θα χρειαστούν μέσα στη χρονιά».

Για την υγεία στον Ολυμπιακό και τους προέδρους της ομάδας: «Ξεκινάει από τους προέδρους η υγεία. Έχουν σταθεί πίσω από την ομάδα, κολώνες, σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Έχουν δεχτεί πολύ σκληρή κριτική, αλλά κατάφεραν να κρατήσουν την ομάδα ψηλά. Το ίδιο πιστώνεται και στον προπονητή και σε κάθε παίκτη ξεχωριστά».

Για τον Ολυμπιακό χωρίς τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη: «Είναι πολύ ιδιαίτερο και παράξενο να παίζουμε χωρίς τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη. Αυτή είναι η πραγματικότητα του αθλητή, κανείς δεν κερδίζει τον χρόνο.

Είναι παράξενο γιατί έχεις συνηθίσει την καθημερινότητά του σε αυτούς τους ανθρώπους και όταν ξαφνικά δεν τους έχεις δίπλα σου ψάχνεσαι. Το πολύ σημαντικό είναι ότι ως ομάδα καταφέραμε να κρατήσουμε την ισορροπία και να φέρουμε την ομάδα εκεί που είναι.

Δεν θα ήθελα να μπω στα παπούτσια τους, εγώ θέλω να είμαι ο Κώστας, αλλά με την τριβή κάτι από το DNA τους έχει περάσει στο δικό μου. Είμαι πολύ περήφανος που συνυπήρξα μαζί τους πρώτα ως ανθρώπους και μετά ως παίκτες».

Για τον Σπανούλη ως προπονητή: «Έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στον Σπανούλη ως προπονητή. Θα παλέψει μέχρι την τελευταία στιγμή, θα το υπεραναλύσει και θα βρει τη λύση».

Για τα δύο χρόνια μακριά από τη Basket League: «Τα δύο χρόνια που η ομάδα επέλεξε να πάρει το δρόμο που πήρε με γνώμονα το καλό του ελληνικού μπάσκετ τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα πίσω από τις κλειστές πόρτες. Υπήρχε αμφισβήτηση, αλλά αυτό μας μπόλιασε ως ομάδα, ώστε να είμαστε έτοιμοι και να επανέλθουμε εκεί που θέλουμε να είμαστε».

Για τον χαρακτήρα των παικτών: «Είναι και θέμα χαρακτήρα, το πόσο εκτιμά ο καθένας το που βρίσκεται. Όταν αντιλαμβάνεσαι ότι αγωνίζεσαι σε μια ομάδα όπως στον Ολυμπιακό θα ανταμειφθείς και από τον προπονητή και από τη διοίκηση και από τον κόσμο. Ο ΜακΚίσικ είναι τέτοιο παιδί, ο Μους (σ.σ. Φαλ) είναι τέτοιο παιδί. Δεν θέλω να μιλήσω για τους καινούργιους γιατί είναι πολύ νωρίς, αλλά δείχνουν ότι είναι τέτοια παιδιά».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς