24.2 C
Athens

Οριστική η συμφωνία της Basket League με την ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τα χρήματα που θα πάρουν οι ομάδες

Συμφωνία και με τη… βούλα επήλθε ανάμεσα στην ΕΡΤ και τη διοργανώτρια αρχή της Basket League σχετικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα της νέας σεζόν στο πρωτάθλημα, κι ενώ ήδη έχουν παιχτεί οι πρώτες δύο αγωνιστικές με όλα τα ματς να μεταδίδονται ζωντανά από τη δημόσια τηλεόραση.

Η τελική συμφωνία αφορά ένα ποσό κοντά στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία περίπου το 50% (ήτοι 3 εκατομμύρια) θα μοιραστούν σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, που παίρνουν και φέτος τη μερίδα του λέοντος για εμπορικούς λόγους.

Σύμφωνα με τη Λίγκα: «η κεντρική διαχείριση παγιώνεται ως μέθοδος διαπραγμάτευσης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ύστερα από δύο δεκαετίες».

Οι ΚΑΕ έχουν ήδη συμφωνήσει στην κατανομή των εσόδων, «αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι ενωμένες προχωρούν στην περαιτέρω αναβάθμιση και ανάπτυξη του Επαγγελματικού Πρωταθλήματος», όπως επίσης ανέφερε η ανακοίνωση.

Στη δεύτερη κλίμακα, μετά από τους «αιωνίους», βάσει της δυναμικής και της σταθερότητάς τους, έχουν ενταχθεί ο ΠΑΟΚ, ο Άρης, η ΑΕΚ, ο Προμηθέας, ο Κολοσσός και το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη πλέον. Εκτιμάται ότι αυτές οι έξι ομάδες θα μοιραστούν ένα ποσό της τάξεως των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς