16.6 C
Athens

Με ανατροπή στα προημιτελικά του Guadalajara Open η εξαιρετική Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη πανηγύρισε μια πολύ σημαντική πρόκριση στην οχτάδα του τουρνουά στο Μεξικό και θα έχει μια τελευταία ευκαιρία για παρουσία στα WTA Finals στο Τέξας

Στα προημιτελικά του Guadalajara Open προκρίθηκε η Μαρία Σάκκαρη που επικράτησε με 2-1 σετ (5-7, 6-3, 6-3) της Ντάνιελ Κόλινς.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έδειξε χαρακτήρα στα δύσκολα σημεία του αγώνα κι ενώ βρέθηκε πίσω στο σκορ και πήρε τη νίκη με ανατροπή.

Επόμενη αντίπαλός της η Ρωσίδα Βερόνικα Κουντερμέτοβα (Νο12 στον κόσμο), με την νικήτρια να σφραγίζει το εισιτήριο για τα WTA Finals του Τέξας.

Η Σάκκαρη ξεκίνησε πολύ εντυπωσιακά και προηγήθηκε με 5-3 της Κόλινς στο πρώτο σετ. Παρά το γεγονός ότι έφτασε μία ανάσα από την κατάκτηση του πρώτου σετ η Κόλινς βρήκε λύσεις και έκανε το 0-1. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να πιέζει από τον πρώτο πόντο κάνοντας γρήγορα το μπρέικ για το 2-0 που της έδωσε την ψυχολογία ώστε να ισοφαρίσει.

Ο ΝΙΚΗΤΗΡΙΟΣ ΠΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΣΑΚΚΑΡΗ ΜΕ ΣΦΙΓΜΕΝΕΣ ΓΡΟΘΙΕΣ

Το τρίτο σετ ήταν αρκετά ισορροπημένο. Οι δύο αθλήτριες είχαν υπερασπιστεί το σερβίς τους έως το 8ο γκέιμ, αλλά εκεί η Σάκκαρη έκανε το μπρέικ και στη συνέχεια πήρε τη μεγάλη νίκη-πρόκριση με 6-3.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς