20.8 C
Athens

Premier League: Τρίποντο-ανάσα για τη Λέστερ, συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις η Φούλαμ

Σε έναν από τους πολλούς «τελικούς» που έχει μπροστά της η Λέστερ, προκειμένου να βρεθεί όσο πιο μακριά γίνεται από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας της Premier League, ιδιαίτερα απέναντι σε ομάδες με τον ίδιο στόχο, όπως ήταν απόψε η Λιντς, έδειξε χαρακτήρα και με το 2-0 στο «Κινγκ Πάουερ» πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς ξέφυγε από την τελευταία θέση, όπου πέρασε η Νότινγχαμ, πλησιάζοντας στον ένα βαθμό τα Παγώνια, που έμειναν σε 7ο συνεχόμενο ματς χωρίς τρίποντο (5 ήττες, 2 ισοπαλίες). Συγκεκριμένα η Λιντς έχει να νικήσει από τις 21 Αυγούστου και το εμφατικό 3-0 επί της Τσέλσι στο «Ελαντ Ρόουντ».

Στο άλλο ματς της βραδιάς η Φούλαμ επέστρεψε στις νίκες μετά από 3 αγωνιστικές (2 ήττες, μία ισοπαλία), με τον Μίτροβιτς να σκοράρει ξανά (8 γκολ σε 10 συμμετοχές στο πρωτάθλημα) και να σφραγίζει επί της ουσίας το τέταρτο τρίποντο των Λονδρέζων στην Premier League, με το τελικό 3-0 επί της Άστον Βίλα.

Οι «χωριάτες», που από το 63ο λεπτό έπαιζαν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Ντούγκλας Λουίζ με απευθείας κόκκινη κάρτα, έμειναν για τέταρτο σερί ματς χωρίς νίκη (2 συνεχείς ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες) και παρέμειναν στα χαμηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα.

Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε ο Ριντ στο 36΄, για να «καθαρίσει» ουσιαστικά το παιχνίδι στο 68ο λεπτό ο Αλεξάνταρ Μίτροβιτς με πέναλτι που κέρδισε η Φούλαμ μετά το χέρι που έκανε ο Μάτι Κας.

Επτά λεπτά πριν το 90΄ ο Μίνγκς με αυτογκόλ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 12ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Τρίτη 18/10

Μπράιτον – Νότιγχαμ 0-0

Κρίσταλ Πάλας – Γουλβς 2-1 (47′ Έζε, 70′ Ζαχά / 31′ Τραορέ)

Τετάρτη 19/10

Μπόρνμουθ – Σαουθάμπτον 0-1 (9′ Τσε Άνταμς)

Νιούκαστλ – Έβερτον 1-0 (31′ Αλμιρόν)

Μπρέντφορντ – Τσέλσι 0-0

Λίβερπουλ – Γουέστ Χαμ 1-0 (22′ Νούνιες)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τότεναμ 2-0 (47′ Φρεντ, 69′ Μπρούνο Φερνάντες)

Πέμπτη 20/10

Φούλαμ – Άστον Βίλα 3-0 (36΄ Ριντ, 67΄πεν. Μίτροβιτς, 83΄αυτ. Μινγκς)

Λέστερ – Λιντς 2-0 (16΄αυτ. Κοχ, 35΄ Μπαρνς)

ΑΝΑΒΟΛΗ στο Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς